Uživo

ČUDO! MAROKO JE ISPRED HRVATSKE I BELGIJE: Još jedna SENZACIJA na Svetskom prvenstvu - Afrikanci OPET iznenadili!

Maroko je pobedio Belgiju na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

Maroko je pobedio Belgiju na Svetskom prvenstvu i napravio je novu senzaciju - 2:0! Ovim trijumfom afrički tim došao je nadomak plasmana u narednu fazu takmičenja, dok su Belgijanci blizu ispadanja. U poslednjem kolu Maroko igra protiv Kanade, a Belgija će morati da pobedi Hrvatsku po svaku cenu u poslednjem kolu grupne faze.

Nezainteresovana i bezidejna igra Belgijanaca i forsiranje odbrane reprezentativaca Maroka u prvom poluvremenu. Mnogo dodavanja na sredini terena i malo pokušaja da se savladaju golmani. Bačuaj je imao priliku na startu meča i to će ostati ubeleženo kao najveća šansa da vidimo gol Belgije u ovih 45 minuta. Na samom kraju poluvremena nakon udarca iz slobodnog udarca Hakim Ziješ je dao gol bivšem saigraču Kurtoi, ali nakon reakcije iz VAR sobe meksički sudija opravdano poništava gol zbog ofsajda. Romein Sais kapiten "lavova sa Atlasa" našao se prvi ispred golmana Belgije i zasmetao mu pri intervenciji. Na pauzu nije bilo golova - 0:0.

Od starta drugog poluvremena inicijativa Maroka je bila sve veća, a Belgijanci i dalje nezainteresovani. "Crveni đavoli" su bili neprepoznatljivi, ekipa Roberta Martineza se branila od starta i delovalo je da je pitanje momenta kada će pasti gol. Tako je i bilo, u 73. minutu nakon slobodnog udarca Sabirija lopta je odskočila ispred Kurtoe i ušla u mrežu, usledila je velika radost na Al Tumama stadionu. Romelu Lukaku je ušao u igru u 82. minutu i Belgija je krenula da igra ofanzivnije, ali na kraju utakmice u 90. minutu nakon kontranapada i fantastičnog solo prodora Ziješa, Zakaria iz peterca daje gol, po drugi put na meču jedan od najboljih golmana na svetu mora da vadi loptu iz mreže. To je bio i konačan rezultat.

Grupa F se poprilično zakomplikovala ovom iznenađujućom pobedom Maroka, na čelu tabele nalaze se Marokanci, dok će Belgija morati da igra za prolaz u poslednjem kolu protiv Hrvatske. Ekipe Hrvatske i Kanade igraju utakmicu u 17. 00, pratite uživo tekstualni prenos na MONDU.

Tabela grupe F

  1. Maroko - 4 boda (2 utakmice)
  2. Belgija - 3 boda (2)
  3. Hrvatska - 1 bod (1)
  4. Kanada - 0 bodova (1)

15:54

KRAJ

Druga utakmica današnjeg programa završena je još jednom senzacijom, reprezentativci Maroka pobedili su Belgiju rezultatom 2:0. Nezapamćeno loša igra "crvenih đavola", Sabiri je u 73. minutu uputio neugodan šut iz slobodnog udarca i matirao Kurtou. Na samom kraju utakmice nakon solo prodora Hakima Ziješa, Zakaria je iz peterca pogodio za 2:0 za "lavove sa Atlasa".  Zaslužena pobeda Maroka. 

15:52

90. minut - GOL

Zakaria postiže gol za 2:0, kakva ludnica na stadijonu u Dohi. Zapamtiće ovo veče navijači Maroka. Zaslužena pobeda i prvo mesto na tabeli.

15:43

Gol

Pogledajte gol koji je postigla selekcija Maroka. Sabiri je postigao gol iz slobodnog udarca.

15:41

80. minut - ulazi Lukaku

Tešku artiljeriju selektor Belgije spremio je za sam kraj utakmice, u igru će Romelu Lukaku. Podsećamo napadač Intera propustio je prvu utakmicu Mundijala zbog povrede koju je zaradio u milanskom klubu - 0:1 za Maroko.

15:39

Tabela

Ako ostane ovaj rezultat Maroko će biti prvi na čelu tabele, dok će Belgija poslednje kolo igrati sa Hrvatskom za prolaz u osminu finala. Ni Hrvatima ovaj rezultat ne ide na ruku.

15:33

73. minut - GOL

Zaslužili su Marokanci posle svega na utakmici gol, vode "lavovi sa Atlasa" 1:0, Sabiri je strelac tek što je ušao u igru. Kurtoa je pogrešio i nakon nezgodnog slobodnog udarca lopta je odskočila ispred golmana i završila u golu. Sais je ponovo bio blizu , ali ofsajda sada nema. 

15:30

70. minut - Belgija izgleda Bolje

Martinez je promenio formaciju i igraju sa ti štopera i dva ful beka, vratili su posed i daleko ozbiljnije i zainteresovanije izgledaju.

15:28

Poništen gol

Pogledajte kako je poništen gol Maroku u 45. minutu prvog poluvremena.

15:25

65. minut - brane se Belgijanci

Maroko je bolji, Belgija se brani. Utakmica postaje sve otvorenija, Dris mertens je uneo novu živost.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

15:22

Izmena

Eden Azar napušta teren, očigledno da igrač Reala iz Madrida nije spreman da odigra celu utakmicu. Na njegovo mesto ulazi Dris Mertens.

15:17

57. minut - Maroko napada

Oseća se pad u igri Belgije, Maroko napada a veliku šansu nije iskoristio Sofian Bufal. kada je sa desne strane šutirao u gol, Kurtoa je bio nemoćan, ali lopta prolazi pored desne stative.

15:12

52. minut - Azar

Dobri potezi Edena Azara kojim nas je podsetio na magiju koju smo od njega viđali prethodnih godina. Dobar udarac u okvir gola, ali Munir brani.

15:05

46. minut - Drugo poluvreme

Belgija ni danas ne blista,VAR poništio gol Maroku zbog opravdanog ofsajda. Marokanci kreću u prvi napad sa sredine terena. 

14:50

POLUVREME

Nezainteresovana i bezidejna igra Belgijanaca i forsiranje odbrane reprezentativaca Maroka. Mnogo pasova na sredini terena i malo pokušaja da se savladaju golmani. Na samom kraju poluvremena nakon slobodnog udarca koji je uputi Hakim Ziješ lopta ulazi u gol, ali nakon gledanja snimka sudija poništava prvobitnu odluku i rezultat na kraju poluvremena ostaje 0:0. Bačuaj je imao priliku na startu meča i to će ostati ubeleženo kao najveća šansa Belgije da vidimo gol.

14:49

Poništen gol

Nakon gledanja snimka u VAR sobi sudije su donele odluku da je Romein Sais smetao golmanu koji nije mogao da reaguje. Rezultat ostaje 0:0. Zbog ovoga je na kraju poništen gol Maroka. Sais nije pipao loptu.

Izvor: Printscreen/Arena Sport

14:47

46. minut - GOL

Ziješ iz slobodnog udarca matira Kurtou, vodi Maroko 1:0

14:41

Navijači

14:41

Lukaku se zagreva

Poslao je selektor Belgije Lukakua na zagrevanje, loša igra u napadu "crvenih đavola" i moraće Martinez nešto da menja.

14:40

37. minut - Belgija loša

Igra se na sredini terena, "lavovi sa Atlasa" vrebaju iz kontre. Posed lopte na strani Belgije, ali rezultat nepromenjen - 0:0.

14:20

20. minut - Belgija pritiska

Napadi Belgijanaca su sve učestaliji i opasniji, Maroko se brani svim silama.

14:11

11. minut - Žuti karton

Prvi žuti karton dobija defanzivac Maroka, Sais, nakon prodora De Brujnea start sa leđa okarakterisan je kao pregrub. 

14:07

5. minut - Šansa!

Munir brani šut Bačuaja, maksimalno mu je golman Maroka zatvorio ugao sa leve strane i belgijski napadač nije bio uspešan. Nakon čega je usledio korner i još jedna prilika za Belgiju, ali rezultat ostaje nepromenjen - 0:0.

14:00

1. minut - Krećemo

Prvi napad na današnjoj utakmici imaće selekcija Belgije. Ove dve reprezentacije igrale su i na Mundijalu u SAD, tada je Belgija u grupi F savladala minimalnim rezultatom Maroko (1:0).

13:25

De Brujne

Zanimljiva objava Kevina De Brujnea nakon meča sa Kanadom, podsećamo as Menčester Sitija je dobio nagradu za igrača utakmice. Ipak nije bio oduševljen i prokomentarisao je da nije zaslužio ovo priznanje.

13:18

Puni se!

Stadion se polako puni, lep dan za igranje fudbaa u Dohi, nadamo se goleadi na ovom velelepnom stadionu.

13:00

Tabela

Tabela grupe F

  1. Belgija - 3 boda
  2. Hrvatska - 1 bod
  3. Maroko - 1 bod
  4. Kanada - 0 bodova
12:58

Stadion

Stadion na kom se igra utakmica drugog kola Mundijala u Kataru zove se Al Tumama i ima kapacitet od 44,400 mesta. Sagrađen je za ovaj Mundijal i otvoren je pre samo godinu dana. Nalazi se u blizini persijskog zaliva i jedan je od najlepših stadiona u Dohi.

12:51

Navijači

Pogledajte atmosferu u kojoj navijači Maroka dočekuju današnju utakmicu.

12:49

Postava Maroka

12:45

Startna postava

Jedanaest igrača koji će nastupiti za Belgiju u današnjoj utakmici.

12:41

Dobro Došli

Drugi meč dana Belgija Maroko pratite u tekstualnom prenosu uz MONDO.

Ukratko

  • Belgija Maroko 0:2
  • Neubedljivo izdanje Belgije
  • Maroko je na vrhu tabele
učitaj još +