AU!

NAPETO U HOLANDIJI - LEGENDA ISPROZIVALA KAPITENA! Stigao odgovor iz Katara: "Lako je pričati iz TV studija!"

Autor Nemanja Stanojčić

Marko van Basten prozivao je Virdžila van Dajka i reprezentaciju Holandije.

Izvor: TV Arena Sport/ScreenshotAnadolija/Erçin Ertürk

Holandija je propustila priliku da posle dva kola obezbedi prolazak u narednu fazu Svetskog prvenstva, remizirala je sa Ekvadorom (1:1). Po viđenom na terenu Ekvadorci su imali više šansi i bili su bliži pobedi, a zbog toga je došlo do sukoba između Marka van Bastena i Virdžila van Dajka. Legendarni as prozivao je kapitena.

Bio je čuveni fudbaler nezadovoljan reakcijom igrača Liverpula u momentu kada je Ener Valensija postigao pogodak. "Virdžil je pogrešio, samo je stajao tamo i čekao da on šutira. Morao je da bude uz njega, pustio ga je da šutira", rekao je Van Basten prilikom gostovanja na jednoj holandskoj televiziji. Kritikovao je igru Holanđana u tom duelu, ne samo Virdžila.

To je stiglo i do Van Dajka koga su baš o tome pitali posle meča. "Mislim da nikada nije rekao nešto pozitivno, stalno kritikuje. Šta ja da radim sa tim? Lako je pričati iz TV studija", rekao je Virdžil posle utakmice, ali je posle shvatio da nije trebalo tako da reaguje. "Povredilo me je što je Van Basten doveo u pitanje moje liderske sposobnosti. Ipak, nije trebalo da odgovaram na komentare, pogrešio sam i ja sam ljudsko biće. Veoma ga poštujem, bio je sjajan fudbaler", pravdao se Van Dajk. U poslednjem kolu Holandija igra protiv Katara, imaće šansu za iskupljenje.