Uživo

SRBIJA ZA 2 MINUTA PROSULA SVE, OVAKO NE SME NA SVETSKOM PRVENSTVU! TRI gola nisu bila dovoljna - sada je komplikovano!

Loš rezultat Srbije, fudbaleri su prosuli dva gola prednosti i remizirali sa najslabijim timom u grupi!

Izvor: Profimedia/Serhat Cagdas / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Završen je meč drugog kola grupne faze na Mundijalu, Srbija - Kamerun 3:3. Meč u kojem je Srbija mogla da postigne i mnogo više od tri gola na kraju bi mogao skupo da nas košta... Srbija nije uspela da sačuva prednost (3:1) i golovima u samo dva minuta napravila je nekoliko koraka unazad kada su u pitanju snovi o nokaut fazi.

Meč je počeo odličnim šansama Srbije koje u gol nije pretvorio Aleksandar Mitrović, a šok je stigao na drugoj strani terena kada je Kasteleto pogodio u 29. minutu za prednost Kameruna. Bila je to senzacija koju su "orlovi" uspeli da ponište u samo 150 sekundi. Prvo Strahinja Pavlović, a zatim i Sergej Milinković-Savić pogađali su mrežu Kamerunaca u nadoknadi prvog dela za prednost Srbije na poluvremenu.

I nastavak meča bio je idealan, Srbija je bila rastrčana i u velikim šansama, a najbolja akcija na meču donela nam je pogodak Aleksandar Mitrovića u 53. minutu i prednost od dva gola razlike - 3:1. Ipak, nismo bili ni blizu da je sačuvamo. Vinsent Abubakar i Erik Maksim Čupo-Moting u dve uzastopne akcije postizali su golove za izjednačenje. Nakon toga je bilo još prilika na oba kraja terena, ali od 66. minuta do kraja se mreže nisu tresle.

Nakon dva kola grupne faze na Mundijalu Srbija ima samo nadu da može da ode u nokaut fazu. Večeras će reprezentativci navijati za Brazil protiv Švajcarske, a zatim u poslednjem kolu pokušati pobedom da stignu do četvrtog boda i drugog mesta u grupi.

13:10

PRATITE IZJAVE SRPSKIH FUDBALERA!

Pročitajte sve što selektor Dragan Stojković Piksi i reprezentativci Srbije imaju da kažu nakon remija protiv Kameruna.

13:01

KRAJ! SRBIJA - KAMERUN 3:3!

Završen je drugi meč reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu. Iako smo imali prednost od dva gola razlike, nismo uspeli da savladamo afričku selekciju. Pogledajte detalje sa meča:

12:59

90+5. minut - Grujić!

Snažan udarac Marka Grujić sa distance, ali Epasi uspeva da ukroti loptu.

12:58

90+3. minut - Žuti karton za Srbiju!

Posle Luke Jovića koji je opomenut kao igrač na klupi zbog burne proslave gola Srbije, sada je u beležnici sudije i Nikola Milenković.

12:56

90+1. minut - Ofsajd!

Imao je odličnu priliku aleksandar Mitrović, ali je bio u ofsajdu pre prijema lopte. Poslednja izmena u srpskom timu, umesto Kostića je na terenu Filip Đuričić.

12:55

90. minut - Još 6 minuta!

Glavni arbitar je odredio nadoknadu, a čini nam se da je moglo i više...

12:53

89. minut - Mitrović!

Još jedan prilika za napadača Srbije. Dušan Tadić mu je ostavio loptu na oko 15 metara od gola, a njegov udarac prošao je pored stative.

12:47

Golovi Kameruna!

Pogledajte kako su Kamerunci za samo dva minuta "poništili" prednost Srbije.

12:43

79. minut - Trostruka izmena!

Umesto Veljkovića, Živkovića i Sergeja Milinković-Savića na terenu su Srđan Babić, Nemanja Radonjić i Marko Grujić.

12:42

78. minut - Milinković-Savić!

Sjajan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali Sergej ovog puta nije bio precizan.

12:41

76. minut - Mitrović!

Sjajna prilika za reprezentaciju Srbije, ali Aleksandar Mitrović nije uspeo da savlada Epasija.

12:30

66. minut - GOL, 3:3!

Šok za Srbiju! Samo dva minuta nakon što je Abubakar smanjio na 3:2, Čupo-Moting postiže pogodak za 3:3! Oba puta su ofanzivci Kameruna iskoristili očajno postavljanje Nikole Milenkovića, koji je zakasnio da izađe sa saigračima i napravi ofsajd zamku.

12:29

63. minut - GOOOL, Abubakar!

Pokušala je Srbija da napravi ofsajd zamku i uhvati Vinsenta Abubakara u nedozvoljenoj poziciji, ali je iskusni napadač izbegao klopku. Izašao je sam pred Vanju, zalomio igrača koji mu je pritrčavao sa strane i lob udarcem pogodio gol!

12:21

56. minut - Prva izmena!

Umesto Strahinje Pavlovića kojem se prethodnih nekoliko desetina sekundi ukazivala pomoć na terenu je iskusni Stefan Mitrović.

Izvor: Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

12:17

53. minut - GOOOL, 3:1!

Aleksandar Mitrović! Najlepša akcija na meču. Ma na kakvom meču! Najlepša akcija na turniru, možda i u istoriji Svetskih prvenstava! Sad se treba ložiti na igru reprezentacije Srbije. Filip Kostić, Sergej Milinković-Savić i Andrija Živković izlomili su kičmu defanzivcima Kameruna, a Mitrović pogodio praznu mrežu sa peterca.

12:11

46. minut - Nastavljamo!

Ostaje da se igra još 45 minuta, a Srbija bi mogla da nastavi sa ubitačnim ritmom iz finiša prvog dela meča.

12:10

Preokret!

Strahinja, pa Sergej! Pogledajte kako smo preokrenuli rezultat protiv Kameruna!

12:05

Ovako je Srbija primila gol!

Srbija je poklonila korner, a zatim i smo dali i gol protivniku. Nismo se dobro branili u tim trenucima...

Izvor: Anadolija/Evrim Aydın

12:00

Sve je rečeno!

Dva gola Srbije za oko 150 sekundi, ne može drugačije da se opiše!

11:54

POLUVREME! Srbija - Kamerun 2:1!

Počelo je šansama za Srbiju, zaledio nas je gol Kamerunaca, ali vratili smo stvari na svoje mesto. Strahinja Pavlović i Sergej Milinković-Savić doneli su preokret za nešto manje od tri minuta, pa Srbija na odmor odlazi uz rezultat 2:1!

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

11:49

48. minut - GOOOOL. 2:1!

Sergej Milinković-Savić! Previše prostora ostavili su potpuno odsutni Kamerunci koji kao da su otišli na odmor. Kada se ostavi previše prostora jedan od najboljih igrača Serije A pogodi za prednost Srbije na Mundijalu u Kataru!

11:46

46. minut - GOOOOL, 1:1!

Strahinja Pavlović! Ubedljivo najviši u skoku pred golom rivala bio je štoper srpskog tima Strahinja Pavlović koji je fantastičnim udarcem glavom poravnao rezultat. Srbija se vratila!

11:44

43. minut - VMS!

Sjajna intervencija Vanje Milinković-Savića, koji je uspeo da zaustavi veoma neugodan udarac Kundea. Kamerunac je šutirao po zemlji nakon što je utrčao u kazneni prostor, a kasnije je odbitak poslao daleko pored gola.

11:40

39. minut - Tadić!

Pokušao je kapiten Srbije i loptu poslao preko gola, ali je u ranijoj fazi akcije bio ofsajd. Čak i da smo izjednačili, pogodak ne bi bio priznat.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

11:36

Šansa Srbije!

Pre gola Kameruna, Srbija je imala još jednu izuzetno dobru priliku za postizanje gola. Ponovo je u centru pažnje bio Aleksandar Mitrović.

11:29

29. minut - Srbija gubi, 0:1!

Gol Kamerunaca! Defanzivac Kasteleto je sačekao loptu na drugoj stativi i nije mu bilo teško da sa nekoliko metara pogodi prazan gol srpskgo tima. Njegovom pogotku prethodile su dve greške Srbije, prvo je lopta preletela ceo kazneni prostor, a zatim je i on ostao sam pred golom.

11:25

Stativa!

Pogledajte najbolju priliku za Srbiju:

Aleksandar Mitrović Srbija Kamerun
Izvor: YouTube/TV Arena sport

11:25

24. minut - Prvi žuti karton!

Štoper kamerunske reprezentacije Nkulu dobija žuti karton zbog prekršaja nad Andrijom Živković. On je odgurnuo u predelu lica krilnog igrača srpske reprezentacije. 

11:20

19. minut - Brani Vanja!

Prva ozbiljna prilika za Kamerunce, Kunde je šutirao sa ivice kaznenog prostora nakon što je dobio duel protiv Maksimovića, ali je Vanja Milinković-Savić intervenisao i loptu odbio u korner.

11:18

17. minut - Mitrović!

Kakva šansa za Srbiju! U neverovatnoj prilici našao se Aleksandar Mitrović nakon što su mu Kamerunci namestili volej na desetak metara od gola, ali je on šutirao pored gola Epasija.

11:16

15. minut - Povređen Hongla

Poslednjih nekoliko minuta se ukazivala pomoć veznom fudbaleru Verone, ali čini se da će i on moći da nastavi meč. Vratio se u igru nešto sporijim korakom, ali je zauzeo svoje mesto ispred poslednje linije kamerunske defanzive.

11:12

11. minut - Stativa!

Sjajno je Aleksandar Mitrović zalomio defanzivca Kameruna, zatim levom nogom gađao dalji ugao gola i... Bilo je blizu, ali stativa pomaže Kamerunu ovog puta!

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

11:07

6. minut - Zapretio Mitrović!

Prvi opasan napad srpskog tima na meču. Nemanja Maksimović je centrirao sa ivice kaznenog prostora, a Aleksandar Mitrović na drugoj stativi sačekao loptu i udarcem glavom prebacio gol.

11:03

2. minut - Povreda Mitrovića!

Nije prošlo ni pola minuta, a Aleksandar Mitrović je povređen! Najbolji strelac srpskog nacionalnog tima ostao je da leži na travi, a samo nekoliko sekundi kasnije lekari su morali da uđu na teren i pomognu mu. Deluje da će, barem za sada, mitrović nastaviti meč.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

11:01

1. minut - Počinjemo!

Utakmica Srbije i Kameruna je počela, a prvi napad na meču ima naš tim.

10:55

Zagrevanje "orlova"

Reprezentativci su spremni za ovaj meč! Pogledajte kako su se zagrevali pred susret protiv Kameruna:

10:50

Srbi kročili na teren!

Pogledjate fotografije srpskih fudbalera koj isu prvo u "civilu" prošetali stadionom Al Janub.

10:45

Otac Luke Jovića!

Novinar MONDA Milutin Vujičić sreo se u Kataru sa ocem Luke Jovića! Poslušajte o čemu su razgovarali!

10:40

Zašto nema Onane?

Prvi golman kamerunske reprezentacije Andre Onana izbačen je iz nacionalnog tima jer je predobar! Deluje malo smešno, ali zapravo postoji šturo objašnjenje situacije. Onana voli da učestvuje u igri i često počinje napade, a selektoru se to ne sviđa i želi golmana koji samo brani!

10:30

Srbija!

10:25

Ko brani protiv Srbije?

Umesto Onane koji je jedan od najboljih kamerunskih igrača među stativama će biti Devis Epasi (29). Ovaj čuvar mreže do sada ima samo pet nastupa u nacionalnom timu, a ni njegova klupska karijera nije impresivna. Rođen je u Francuskoj i prvi korak u seniorskom fudbalu imao je u rezervnim timovima Rena i Lorijena. Usledili su niželigaši u Španiji i Francuskoj, zatim grčki timovi Levadijakos, Lamija i OFI sa Krita, a od avgusta 2022. godine je u Saudijskoj Arabiji gde brani za Abhu.

10:10

Problem za Kamerun!

Kao što to obično biva na velikim takmičenjima, afrička selekcija nije mogla bez skandala! Samo nekoliko sati pre meča sa Srbijom Andree Onana (26) je sklonjen iz tima... Jedan od najboljih kamerunskih fudbalera, inače golma milanskog Intera, suspendovan je od strane saveza zbog nediscipline i neće moći da brani protiv Srbije! Detalji ovog incidenta nisu saopšteni.

Golman Ajaksa Andre Onana, suspendovan na godinu dana.
Izvor: Profimedia

10:00

Rezervisti!

Srbija: Dmitrović, Rajković, Eraković, Radonjić, Gudelj, Jović, S. Mitrović, Babić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović, Ilić, Mladenović, Grujić

Kamerun: Ngapandetbu, Mbekeli, Vu, Ondua, Ngamaleu, Nkudu, Nsame, Abubakar, Basogog, Guet, Mbaizo, Nčam, Ebosi, Maru

9:50

SASTAV!

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, Maksimović, Kostić - Tadić, S. Milinković-Savić - Mitrović

Kamerun: Epasi - Fai, Nkolo, Kasteljeto, Tolo - Angisa, Hongla - Mbuemo, Kunde, Toko Ekambi - Čupo-Moting

Izvor: MN Press

9:45

Šaćiri, ti si iz Srbije!

Pred meč koji će Brazil i Švajcarska odigrati u okviru drugog kola grupne faze zanimljivo je bilo i na konferenciji kojoj su prisustvovali Murat Jakin i Džerdan Šaćiri. Fudbaler koji nastupa za Čikago dobio je pitanje od kolege iz Bangladeša, ali uz napomenu da je on rođen u Srbiji!

9:30

Golovi Rišarlisona...

Ako baš želite da se podsetite, ovako nas je Brazil pobedio. Napadač je prvo zatresao mrežu sa peterca nakon odbitka Vanje Milinković-Savić:

Ričarlison
Izvor: Arena sport

A zatim i majstorskim potezom, makazicama!

Rišarlison
Izvor: YouTube/TV Arena sport

9:15

Pitanje o Kosovu!

Na jednoj od konferencija između mečeva sa Brazilom i Kamerunom reprezentativci Nemanja Maksimović i Marko Grujić dobili su škakljivo pitanje - o zastavi koja se vijorila u svlačionici! Na njoj je bila prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku "Nema predaje", a reprezentativci se nisu izjašnjavali na temu koju je želeo da započne američki novinar.

9:05

Ovako su pričali reprezentativci!

Pročitajte sve izjave srpskih fudbalera nakon poraza na otvaranju turnira. Takođe, prisetite se šta je selektor Dragan Stojković rekao na konferenciji posle tog susreta.

8:55

Meč protiv Brazila!

Srbija je u prvom kolu Svetskog prvenstva poražena od Brazila (2:0) za koji je dvostruki strelac bio Rišarlison. Tu utakmicu nećemo pamtiti po dobrom, ali se nadamo da je sada vreme za popravljanje utiska. Inače, ovako je izgledao meč prve runde:

8:40

Raspored za danas!

Pored meča Srbije i Kameruna koji nas najviše zanima, igraju se još tri meča!

  • 11:00 Srbija - Kamerun
  • 14:00 Južna Koreja - Gana
  • 17:00 Brazil - Švajcarska
  • 20:00 Portugal - Urugvaj
8:25

Bivši reprezentativac veruje!

Nekadašnji fudbaler Partizana i svojevremeno standardni levi bek Srbije Ivan Obradović veruje da "orlovi" mogu do pobede. On se u razgovoru za televiziju Arena sport prisetio meča protiv Nemačke na Mundijalu 2010. godine, kao i pripreme selektora Radomira Antića za taj susret.

Izvor: MN Press

8:15

Piksi odgovorio Brazilcu!

Iskusni štoper Tijago Silva reagovao je na Piksijeve reči nakon što su nas Brazilci savladali, a sada je i selektor Srbije odgovorio defanzivcu Čelsija i kapitenu brazilske reprezentacije.

Izvor: MN Press

8:00

Danas igra Srbija!

7:40

Ko će biti šampion...

Šta mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

7:25

Samo jedan meč!

Reprezentacije Srbije i Kameruna do sada su odigrale samo jedan meč, prijateljski susret u Beogradu 2010. godine, u sklopu priprema "orlova" za Svetsko prvenstvo. Na toj utakmici dres Kameruna nosili su i Vinsent Abubakar i Erik-Maksim Čupo Moting, dve najveće zvezde iz sadašnjeg tima. Ovako je izgledala reprezentacija Srbije:

Vladimir Stojković - Branislav Ivanović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivan Obradović (od 46. Aleksandar Kolarov) - Milan Jovanović (od 67. Zoran Tošić), Dejan Stanković, Nenad Milijaš (od 46. Radosav Petrović), Miloš Krasić (od 62. Dragan Mrđa) - Marko Pantelić (od 57. Miloš Ninković), Nikola Žigić (od 46. Danko Lazović).

Meč je završen rezultatom 4:3 u korist srpskog tima, a strelci su bili Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Marko Pantelić i Miloš Krasić. Podsetite se tog meča:

7:10

Piksi završio, pa se vratio!

Na meču protiv Brazila u prvom kolu Svetskog prvenstva srpski fudbaleri su nekoliko puta startovali na Nejmara, a Brazilac će zbog udarca u skočni zglob propustiti naredna dva meča svog tima. On se u međuvremenu oglašavao na društvenim mrežama i pokazivao kako mu stopalo nakon udarca, a o tome je imao šta da kaže i Dragan Stojković Piksi. Nakon što je završio konferenciju vratio se za mikrofon i imao šta da doda o prvoj zvezdi Brazila! Pogledajte Nejmarovu povredu:

7:00

Očekivani sastav Srbije!

Kolega Milutin Vujičić prethodnih dana u stopu je pratio svaki korak srpskog tima i iz Dohe javlja dobre vesti! Protiv Kameruna će "orlovi" zaigrati u najjačem sastavu. Pogledajte kako bi trebalo da izgleda sastav na meču Srbije i Kameruna.

6:50

Očekivanja selektora!

Poslušajte sve što je selektor Dragan Stojković Piksi rekao na oslednjoj konferenciji pred meč!

6:35

Poslednji trening!

Reprezentacija Srbije je u nedeju odradila poslednji trening pred meč protiv Kamerunaca, a selektor Dragan Stojković imao je na raspolaganju sve fudbalere. Dobra vest je da su sa ekipom trenirali Filip Kostić i Dušan Vlahović, koji se u jednom trenutku požalio na vrućinu. Pogledajte detalje treninga:

6:20

Dobro jutro!

Spremni? Reprezentacija Srbije jeste! U neobičnom terminu, prepodne po srpskom vremenu, igra se ključni meč za naš tim. Reprezentacija Srbije mora da savlada Kamerun kako bi u poslednjem kolu sama odlučivala o svojoj sudbini i plasmanu u nokaut fazu takmičenja! Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

Ukratko

  • Srbija - Kamerun 3:3
  • Katastrofa reprezentacije
  • Lako primljeni golovi
učitaj još +