TRANSFER

HIT PRIČA IZ ENGLESKE - JEDAN BRAT IH ODBIO, DRUGI PRIHVATIO: Prvi posao za legendarnog defanzvca, evo koga preuzima!

Autor Nikola Delić

Nekadašnji defanzivac Arsenala i reprezentacije Obale Slonovače Kolo Ture seo je na uzavrelu klupu Vigana.

Izvor: Youtube/Man City/printscreen

Iz Engleske stiže zanimljiva vest - Kolo Ture je odlučio da prihvati poziv Vigana i postane njihov trener. Biće ovo debitantski posao za nekada pouzadnog defanzivca, koji je od završetka karijere radio kao član stručnog štaba Lestera, Seltika i reprezentacije Obale Slonovače.

Čelnici kluba sa "DW stadiona" su pre samo dva meseca na njegovo mesto želeli da dovedu mlađeg brata, proslavljenog fudbalera Mančester SitijaJaju Turea. Nije ga zanimao zov samostalnog posla, već se odlučio da nastavi sa radom u akademiji Totenhema, pa deluje da je Kolo bio utešna nagrada.

Uprava Vigana deluje veoma zadovoljna posle ovog poteza: "Mi smo oduševljeni što je Kolo postao naš trener i čelnici kluba su ubeđeni da je on čovek koji će nas pogurati napred" , istakao je član upravnog odbora ovog kluba Malači Breningan.

Vigan je u velikom problemu, nalaze se na 22. mestu tabele Čempionšipa, sa samo 23 osvojena boda. Jasno je da ako bi se na kraju sezone našli na tom mestu, usledila bi selidba u niži rang. Zato je bilo potrebno "osveženje" u njihovom taboru, a ostaje da se vidi da li će to Kolo i doneti.