TO JE TO

OVA DAMA ISPISUJE ISTORIJU NA MUNDIJALU! Ona će suditi u Kataru i to meč koji ODLUČUJE o prolazu u nokaut fazu!

Autor Nemanja Stanojčić

Stefani Frapar deliće pravdu na meču Nemačke i Kostarike.

Izvor: Profimedia

Stefani Frapar postaće prva dama među sudijama koja deli pravdu na jednom meču na Svetskom prvenstvu. FIFA Je donela odluku i ona će biti glavni arbitar na utakmici Nemačke i Kostarike koji se igra u četvrtak 1. decembra od 20 časova.

Francuskinja će suditi meč koji direktno odlučuje o plasmanu u narednu fazu Mundijala. Nemci moraju da pobede da bi imali šansu da prođu dalje, jer imaju samo jedan bod. U isto vreme moraju da gledaju i dešavanja na meču Španije i Japana i da tamo navijaju za Špance. Ako na tom meču bude nerešeno, Japanci i Nemci imaće po četiri boda i onda će odlučivati gol razlika, trenutno azijska zemlja stoji na "nuli" (2:2), dok su "panceri" na -1 u ovom trenutku (2:3).

Stefani će 14. decembra proslaviti 39. rođendan, a na FIFA listi je od 2009. godine i nije prvi put da ispisuje istoriju. Sudila je meč između Strazbura i Amijena u aprilu 2019. godine, pa je iste godine u avgustu sudila meč Čelsija i Liverpula u Superkupu Evrope, a onda je delila pravdu u Ligi šampiona na meču Juventusa i Dinamo Kijeva 2020. godine. Sada će nastaviti da piše istoriju...