RASPLET!

RASPORED DANA NA SVETSKOM PRVENSTVU: Jedan favorit sigurno ISPADA: Hrvati imaju 2 opcije, Nemci ni POBEDOM nisu sigurni!

Autor Nemanja Stanojčić

Ove četiri utakmice gledamo danas u Kataru.

Izvor: Profimedia

Ostale su samo još četiri grupe da se reše na Svetskom prvenstvu u Kataru, danas su na programu mečevi u grupama "E" i "F". Posle toga ostaje rasplet u grupama u kojoj je i Srbija. Da se vratimo na mečeve koji se igraju danas, 1. decembra. Izvesno je da će jedan od favorita da završi takmičenje, ko? Ostaje da se vidi, a to će biti jasno već oko 18 časova za jednu od grupa.

Kao i svi mečevi treće runde na Mundijalu i ovi se igraju u dva termina, od 16 i 20 časova, više ne postoji jutarnji termin od 11 časova za mečeve u grupi. Neko će se smejati, neko će tugovati. Budite uz MONDO i pratite tekstualne prenose ovih utakmica. Biće drame!

GRUPA "F" - DERBI HRVATSKE I BELGIJE (16.00 časova)

Obe grupe biće uzbudljive. Pred mečeve trećeg kola stanje na tabeli je sledeće - Hrvatska 4, Maroko 4, Belgija 3, Kanada 0. Samo su Kanađani završili takmičenje, sva tri preostala tima imaju čemu da se nadaju i mogu da nastave takmičenje. Igraju Hrvatska - Belgija i Maroko - Kanada.

Hrvatska drži stvari u svojim rukama, pobedom obezbeđuje prvo mesto u grupi, ali dalje prolazi i sa remijem. Jedini ishod koji im ne odgovara je poraz, jer bi onda zavisila od drugih rezultata. Luka Modrić i "kockasti" znaju šta moraju da urade da bi prošli u osminu finala.

Belgija ima samo jednu opciju - pobedu! Samo sa tri boda mogu da nastave takmičenje. U teoriji mogli bi da prođu i sa remijem, ali bi u tom slučaju Kanada morala ubedljivo da savlada Maroko. Poraz iz sigurno izbacuje sa Mundijala. Treba obratiti pažnju i na stanje u timu, pošto su se De Brujne i Vertongen svađali preko medja, a spekuliše se da je bila i tuča među igračima...

Maroko odlučuje o svojoj sudbini takođe. Ima četiri boda i remi im je dovoljan da nastave dalje. Pobedom bi mogli da budu i na prvom mestu, dok bi i porazom prošli dalje, ako Belgijanci ne pobede. Kao što smo i gore naveli, remi Belgijanaca izbacio bi Maroko samo u slučaju da izgube ubedljivo od tima koji je već ispao. U tom slučaju gledala bi se gol razlika, Belgija trenutno ima "-1" (1:2), a Maorko "+2" (2:0)

GRUPA "E" - NEMCI POD MORANJEM! (20.00 časova)

U grupi "E" koja se igra u večernjem terminu (20 sati) dva favorita se bore za prolaz, a sva četiri imaju šansu da nastave takmičenje. Ovako izgleda stanje u grupi pred te mečeve - Španija 4, Japan 3, Kostarika 3, Nemačka 1. Igraju Španija - Japan i Nemačka - Kostarika.

Španija je u najboljoj poziiji jer joj i bod protiv Japana donosi prolaz dalje, posebno pošto ima odličnu gol razliku (8:1) i za sve se pita. Ispali bi samo ako izgube i Kostarika savlada Nemačku.

Nemačka mora da pobedi, to je jedini način na koji može da se nada prolasku u narednu rundu. U isto vreme mora da navija i za Špance, jer ukoliko se taj meč završi remijem "panceri" bi morali da budu što ubedljiviji kako bi popravili i slabu gol-razliku.

Japan pobeda sigurno vodi dalje, dok bi u slučaju remija morao da se nada i da Nemačka ne pobedi Kostariku, inače će se gledati gol-razlika. Takođe, ako se oba meča završe nerešenim rezultatom tim iz Azije ide dalje, zbog bolje gol razlike, jer Kostarikanci imaju "-6" (1:7).

Kostarika takođe može da prođe, ali će morati da pobede Nemce. Remi bi ih odveo dalje samo ako Španija savlada Japan.