JAVILI SU SE

SRAMOTA, ONO NIJE BIO PENAL NAD MESIJEM! Bivši fudbaleri se oglasili: "Čemu onda služi VAR?"

Autor Nemanja Stanojčić

Rio Ferdinand i Alan Širer smatraju da nije bilo elemenata za penal nad Mesijem.

Izvor: Profimedia

Argentina je pobedila Poljsku sa 2:0, bila je bolja tokom celog meča, stvarala prilike i čudo je kako rezultat nije bio ubedljiviji u Kataru. Međutim, tokom meča viđena je i jedna sporna situacija. Bio je to penal koji je sudija Dani Makeli (Holandija) dosudio za Argentince. To je izazvalo pravi šok na stadionu.

Bivši engleski fudbaleri Rio Ferdinand i Alan Širer analizirali su tu odluku i složili su se da nije bilo govora u penalu. Holanđanin je procenio da je golman Vojčeh Ščesni napravio faul, iako se izvio da proba da izbije loptu i tom prilikom dokačio Mesija, iako je lopta već otišla daleko od gola. "Ovo je zaista boča sramotna odluka. Nije VAR zbog ovoga uveden. Jedva mu je dotakao trepavicu. Činjenica da je sudija otišao da gleda ovo. Neverovatno", rekao je Ferdinand u studijuBBC gde je gledao meč.

Uzeo je najbolji igrač "gaučosa" sam da izvede najstrožu kaznu, Ščesni mu je odbranio i tako postao tek treći golman u istoriji Mundijala koji je odbranio dva penala na takmičenju. Pre njega to je pošlo za rukom samo Amerikancu Bredu Fridelu (na SP 2002. godine) i Poljaku Janu Tomaševskom (1974. godine).

"Nema šanse da je ovo bio penal. Sećate se kada su uveli VAR da su pričali da se aktivira samo kada su u pitanju očigledne greške. Ovo nije penal. Svi ovde u studiju se sa tim slažemo", poručio je Širer.