OGLASILA SE

SOFIJA SE JAVILA IZ KATARA PRED ODLUČUJUĆI MEČ SRBIJE! Potvrdila dobru vest, Jović je spreman: "Tek sad shvatam..."

Autor Nemanja Stanojčić

Sofija Milošević pričala je o Luki Joviću, "orlovima", predstojećoj utakmici sa Švajcarskom...

Izvor: Insstagram/sofijamilo

Srbija u petak igra odlučujući meč protiv Švajcarske na Mundijalu (20.00 časova), a selektor Dragan Stojković je pred taj meč iznenadio igrače. Dao je dozvolu članovima njihove porodice da ih posete u kampu i da tako dodatno podigne moral fudbalerima predd ključni meč na Svetskom prvenstvu. Među njima bila je i Sofija Milošević.

Supruga srpskog napadača Luke Jovića javila se iz Katara i u razgovoru za televiziju "NovaS" pričala je o njemu, ali i o "orlovima", atmosferi, druženju sa Adrijanom Limom. "Tek sada shvatam koliko je fudbal kod nas važan i koliko je i broj jedan sport u svetu. Utakmicu svi čekamo u petak, toliko važno. Vlada euforija. Luka je veoma hladan, pun je samopouzdanja i jedva čeka da dođe do te utakmice", počela je Sofija priču.

Priznala je da joj je teže da gleda sa tribina i da je veoma emotivna. "Definitivno preživljavam gore od njega. On je psihički jak, ja sve to burnije doživljavam. Srećom da sam u delu sa navijačima, pa ima ljudi koji me nadglasaju, iako sam dosta glasna. Vatreni sam navijač."

Sa njom su u Dohu došli i njihovi sinovi Aleksej (2 godine) i Teodor (8 meseci). "Aleksej shvata neke stvari, ponosan je na svog tatu, voli ga najviše na svetu, zna kako se raduje kada postigne gol. Uvek ga oponaša, stalno viče 'tata gol, tata gol'. Ponosan je na tatu, posebno kada ga vidi na televiziji, pa onda prstićem pokazuje na njega. Mislim da će da krene njegovim stopama, obožava loptu, stalno igra fudbal sa Lukom. Videćemo, možda. Bilo bi lepo, ali kako god on odluči."

Zatim se vratila na priču o utakmicama, bila je na tribinama protiv Kameruna, biće tu i za duel sa Švajcarcima. "Svima nam je bilo krivo za duel sa Kamerunom, bilo je očigledno da smo bili nadmoćniji i da je rezultat trebalo da bude veći. Nadali smo se na tribinama da će biti 5 ili 6:1. Niko se nije nadao obrtu. Na kraju, to je čar sporta i taj nalet adrenalina. Imamo neka očekivanja, sport je nešto što nas iznenadi i pokaže da je nemoguće moguće. U petak ćemo dokazati pravu snagu, gladni smo pobede i hoćemo da pokažemo svima koliko vredimo. Da ne zaboravimo na srpski inat koji nam je dobro poznat, posebno u sportu. Najviše se na to oslanjam."

Otkrila je i da Luka Jović ima znatno više emocija kada igra za reprezentaciju, nego za klub. "Apsolutno je jača emocija. On je neko ko je jako vezan za našu zemlju, nekada se šalim sa njim, da će Aleksej igrati za Španiju ako bude igrao fudbal. Onda on poludi, naravno da ga samo zadirkujem. Ima veliku emociju prema Srbiji, ništa ne može da zameni taj osećaj kao kada igra za nacionalni tim i postigne gol. To mu znači kao 10 golova u klubu. Spreman je i fizički i psihički za petak, svi držimo palčeve"

Ispričala je i kako iz ugla navijača sve ovo deluje na nju. "Veliki pritisak je na igrače, ne mogu da govorim u njihovo ime, ne mogu da zamislim kakav je osećaj igrati pred toliko navijača. Napravili su spektakl, nikada Mundijal nije ovako izgledao. Presija je ogromna, ja sam tip osobe koji u takvim situacijama volim da izvučem najbolje i onda se borim još više. Svako je individua za sebe, svako ima različit karakter. Pričam ovo kao navijač, imamo takav stav da gledamo crno, a za tim nema potrebe. Kada je najteže treba da grizemo i da se borimo. Dok sam na tribini slušam ljude na tribini, mi smo takav narod, čim krene malo nizbrdo, volimo da pričamo da je sve propalo. Odmah klonemo duhom, došlo mi je da im kažem da malo pozitivno razmišljamo, da navijamo jače. Imamo takav stav ka negativnosti. Nema potrebe za tim. Treba da budemo pozitivni, da se nadamo najboljem i to će da se desi."

Za kraj je otkrila i kako je izgledao susret sa Adrijanom Limom. "Upoznala sam Adrijanu preko Ane Antić (ćerka Radmira Antića), Adrijana mi je bila jedna od najlepših žena na svetu. Mnogo sam srećna što sam je upoznala, gledala sam je kao na uzora. Zato mi je susret bio posebno drag, ona je fina i normalna osoba. Išle smo nekoliko puta na večeru, baš je draga i bilo mi je dragoceno vreme koje smo proveli zajedno. Fan je Brazila, voli Srbjiu takođe", zaključila je Sofija Milošević.