Uživo

NAJVEĆI ŠOK NA SVETSKOM PRVENSTVU! Nemačka ispala i PONOVO razočarala, Španija se jedva provukla!

Posle završnih duela u grupi E, dalje idu Japan i Španija, dok je tamičenje završeno za Nemačku i Kostariku. Japan će u osmini finala igrati protiv Hrvatske, a Španci će odmeriti snage sa Marokom.

Japan je pobedio selekciju Španije rezultatom 2:1 i tako direktno eliminisao Nemačku sa Svetskog prvenstva. Nemcima nije pomogla ni ubedjiva pobeda protiv Kostarike rezultatom 4:2. Pa u narednu fazu ide Japan kao prvoplasirani i Španija sa druge pozicije, a takmičenje je završeno za Nemačku i Kostariku.

Španci su ušli sa četiri boda u poslednje kolo i samo je totalna senzacija mogla da ih eliminiše sa prvenstva, jer su imali odličnu gol razliku 8:1. Sve je počelo odlično za "crvenu furiju", poveli su u 11. minutu, a strelac gola je bio Alvaro Morata. Nastavak prvog poluvremena je prošao u znaku Španije, ali nisu to bili opasni napadi po gol Šuićija Gonde.

Izašli su Japanci silno motivisani na drugo poluvreme, a Ritso Doan je posle samo dva minuta na terenu, bombom sa preko 20 metara savladao Unaija Simona - 1:1. Nije se dugo čekalo na potpuni preokret, posle diskutabilne situacije na ivici terena, o kojoj će se mnogo govoriti u narednim danima, Mitoma je uputio loptu na pet metara, a tamo je Ao Tanaka poslao u gol za 2:1. Bio je to pravi deža vi, pošto su na identičan način Japanci okrenuli i meč protiv Nemačke. Do kraja duela Španci su kružili oko gola, ali nisu uspeli da savladaju Gondu. Poslednji zvižduk sudije Gomeša bio je znak da Japanci krenu sa slavljem.

Nemačka se nadala rutinskoj pobedi, ali isto tako da će Španci "odraditi" posao i savladati Japan, međutim to se nije desilo. Serž Gnabri je posle samo deset minuta igre promenio rezultat na semaforu. Imali su "panceri" inicijativu i brdo šansi, ali se na sledeći gol čekalo do drugog poluvremena. Uspeo je tada Jelcin Tehada da se snađe odlično u petercu Nemaca i poravna na 1:1. Potpuni šok se desio u 70. minutu, Huan Pablo Vargas postiže gol za 2:1 i baca u trans preko 15.000 Kostarikanaca na Al-Bajt stadionu.

U tom trenutku bilo je jasno da ako ostanu ti rezultati do kraja, Španija i Nemačka ispadaju sa Svetskog prenstva, međutm vrlo brzo je rezervista Kai Haverc izjednačio na 2:2, da bi u 85. minutu doneo potpuni preokret svojoj selekciji - 3:2! Uspeo je i Filkrug da se upiše u strelce u 90. minutu i tako potvrdi pobedu - 4:2!

Posle ovakvog uzbudljivog finiša Nemačka je i drugi put uzatopno ispala u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Selektor "pancera" Hansi Flik potpuno je razočarao javnost i deluje da njegova selekcija nije više u samom vrhu svetskog fudbla. Japanci posle ove pobede sa prvog mesta idu dalje i tamo ih čeka Hrvatska, dok će Španci posle neočekivanog poraza igrati protiv Maroka.

21:53

KRAJ UTAKMICE!

NEMAČKA JE ISPALA SA SVETSKOG PRVENSTVA, JAPAN JE SAVLADAO ŠPANIJU I PLASIRAO SE U OSMINU FINALA!

Konačni rezultati:

Japan - Španija 2:1

Kostarika - Nemačka 2:4

21:51

GRČEVITO SE BRANI JAPAN!

Svi fudbaleri Japana stoje iza lopte i odlično se brane u ovim momentima. Manje od tri minuta do kraja!

21:47

90. minut - GOL ZA NEMAČKU!

Gledaće se VAR, ali deluje da je čist gol!

Rutinski je Sane asistirao FIlkrigu, a njemu nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu Kejlora Navasa - 4:2!

21:42

NEMCI ČEKAJU GOL ŠPANIJE!

U slučaju da Španci poravnaju situaciju protiv Japana, Nemačka bi prošla dalje, dok bi Japan ispao. Očekuje nas prava drama u poslednjih 10 minuta !

21:41

85. minut - PONOVO HAVERC!

Još jedan gol Kaija Haverca, pa su Nemci ponovo poveli sa 3:2. Jako teška situacija za "pancere"!

21:40

84. minut - Još jednom sebičan Musijala

Nanizao je fudbalere Kostarike Musijala, ali kada je trebao da doda, on se odlučio na šut i time je uništio odličnu šansu!

21:39

KOSTARIKA SE NE PREDAJE!

Pokušava reprezentacija Kostarike što više da napada Nemce, nije to lako, ali kad god im se ukaže prilika oni sa velikim brojem fudbalera kreću napred!

21:34

78. minut - Ofanziva Španije

Pokušavaju igrači u crvenim dresovima da dođu do izjednjačenja, za sada im ne ide od ruke!

21:33

76. minut - ŠTA JE ODBRANIO NAVAS!?

Vrhunska kontra Nemačke, odlično je ubacio Sane, a Filkrug sa tri metara šutira u Navasa, koji pravi spektakularnu paradu. Ostaje 2:2!

21:30

73. minut - NEMAČKA DAJE GOL - SLAVE I ŠPANCI!

Kai Haverc izjednačio je protiv Kostarike na 2:2 i to u ovom trenutku znači i Španiji, jer trenutno NE ispada!

Tabela sada izgleda ovako:

  • Japan 6
  • Španija 4
  • Kostarika 4
  • Nemačka 2
21:26

LUDNICA - NEMAČKA GUBI 2:1

GOOOOL 2:1 ZA KOSTARIKU, ŠTA SE OVO DEŠAVA?

U ovom trenutku ispadaju Nemačka i Španija, a iz iste grupe prolaze Japan i Kostarika! U ovom trenutku, Japan vodi prtiv Španije 2:1, a isti je rezultat i u utakmici Kostarika - Nemačka!

21:24

67. minut - Musijala u stativu!

Kakav pritisak "pancera" napadaju svim silama, ali lopta prosto neće u gol. Sa ivice kaznenog prostora je gađao Musijala, savladan je bio Navas, ali je stativa sprečila Nemce da povedu, još uvek je 1:1!

21:20

UŽIVO TABELA!

Kako stvari stoje trenutno:

  • Japan - 6
  • Španija - 4
  • Kostarika - 4
  • Nemačka - 2

21:18

(NE)REGULARAN GOL JAPANA!?

Ovo je prethodilo drugom golu Japana, dosta distkutabilna odluka sudije Gomeša!

Izvor: Tweet/talkSPORT

21:15

58. minut - GOOOOL KOSTARIKA ŠOKIRA NEMAČKU!

Šta se ovo dešava u Kataru!? Uspela je Kostarika da poravna situaciju protiv Nemačke! Odlično je na odbitak naleteo Teheda i savladao Nojera za 1:1 na semaforu!

21:10

NEVEROVATNO - JAPAN VODI 2:1

Kakav šok! Posle gledanja snimka Japanci vode sa 2:1 protiv Španije i taj rezultat eliminiše Nemačku!

Posle centaršuta Mitome, sjajno se snašao Tanaka i on je strelac!

21:05

48. minut - KAKAV GOL JAPANA!

KAKVU JE BOMBU KA GOLU SIMONA UPUTIO DOAN I PORAVNAO SITUACIJU - 1:1! Hrabri Japanci su poravnali i sada se sve komplikuje!

S obzirom na ovaj rezultat, Nemačka ispada ako ne bude promene. Ona u ovom trenutku vodi 1:0!

21:01

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Sve je spremno za poslednjih 45 minuta u ovoj grupi!

20:48

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Imaju minimalnu prednost Nemačka i Španija - 1:0. Krenuli su i jedni i drugi furiozno, ali nakon toga nisu uspeli da stvore veću prednost. Kostarika je čak u finišu i pretila Nojeru, međutim nisu uspeli da poravnaju.

Kako stvari sada stoje upravo Španci sa prvog mesta i Nemci sa drugog idu u nokaut fazu. To znači da bi "crvena furija" igrala sa Hrvatskom, Maroko i Nemačka bi odmerili snage u osmini finala!

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

20:45

45. minut - Opet sebični Nemci

Odlično je Sane "izbacio" čuvara i kada je mogao da asistira odlučio je da šutira visoko preko gola. Nastavljaju se napadi Nemačke, biće to korner!

20:43

42. minut - KAKVA ŠANSA ZA KOSTARIKU

Kakva greška Rauma, pa potom i Ridigera, došao je Fuler do lopte, šutirao snažno, ali uspeva Nojer da spasi svoju selekciju. Puno sreće za Nemačku - 1:0 ostaje!

20:39

MANUEL NOJER REKORDER!

Golman Nemačke je na ovoj utakmici postao čuvar mreže sa najviše nastupa u istoriji Svetskih prvenstava.

20:36

36. minut - OGROMAN PROMAŠAJ MUSIJALE

Sve je lepo uradio Musijala, "promešao" odbranu Kostarike i na kraju traljavo šutirao unutar kaznenog prostora. Pokazao je i sebičnost jer je imao dva saigrača potpuno sama!

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın

20:35

35. minut - Odličan pokušaj Kimiha

Uputio je bombu iz mesta Kimih, ali je Navas pokazao zbog čega je jedan od najboljih golmana na svetu. Ostaje 1:0, šanse se ređaju, ali promene još uvek nema!

20:30

30. minut - Nemačka na pragu drugog gola

Nemci su konstantno u 16 metara protivnika, Navas je stalno na iskušenjima i deluje da gol "visi" u vazduhu.

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

20:23

23. minut - Miran period meča

Malo su usporili i Španci i Nemci, očekivano, jer imaju rezultate koji im odgovaraju i donose osminu finala. Da podsetimo, na oba meča je 1:0!

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

20:14

TRENUTNA SITUACIJA!

Ovako izgleda uživo tabela:

  • Španija - 7
  • Nemačka - 4
  • Japan - 3
  • Kostarika - 3
Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

20:11

11. minut - MORATAAAA GOOOL

Španija vodi 1:0, Alvaro Morata potvrđuje svoju klasu i donossi prednost svojoj ekipi protiv nemoćnog Japana!

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

20:10

10. minut - GNABRIII PROBIO BUNKER!

Gooool, Musijala za Rauma, odlično je levi bek centrirao, a Gnabri glavom lako savladao Navasa. Zasluženo 1:0 za Nemačku!

20:09

9. minut - Morata preti

Posle kornera za Španiju odlično je pretio Morata!

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

20:07

7. minut - Prvi pokušaj Španije

Dominirali su i Španci, na kraju je Olmo pretio, ali visoko preko gola. Ostaje 0:0! Čekaju se golovi na oba meča!

20:05

4. minut - Viktorija pred golom Kostarike

Opet su pretili Nemci i to Sane ovog puta. Odbranio je Navas, ali na njihovu sreću sviran je ofsajd. Neće biti lako fudbalerima Kostarike da "prežive" ovaj meč!

20:02

2. minut - Musijala šutira

Ozbiljno je počela Nemačka, odmah je Musijala pretio sa ivice kaznenog prostora, ali brani Navas i biće korner za "pancere".

Ništa opasno se nije desilo u nastavku akcije!

20:00

POČINJEMO!

Sve je spremno za rasplet u grupi E! Sva četiri tima su u kombinaciji za plasman u narednu fazu.

19:55

SUDIJE!

Kao što smo već rekli, Stefani Frapar će biti prva dama glavni sudija u istoriji Svetskog prvenstva i to na meču Kostarika - Nemačka. Utakmicu Japan - Španija sudiće najbolji sudija iz Afrike Viktor Gomeš.

19:40

NAREDNA FAZA

Iz grupe F dalje su prošli Maroko i Hrvatska, možemo reći da je veliko iznenađenje što je Belgija takmičenje završila već u grupi.

Postaje jasno da će Maroko igrati sa drugoplasiranim iz grupe E, dok će Hrvati sa osvajačem ove grupe, što će najverovatnije biti Španija.

19:30

STA KOME TREBA? Kalkulacije

Situacija je takva da Španiji i bod overava plasman u narednu fazu, sa pobedom nad Japanom, "crvena furija" sigurno zauzima prvo mesto. Najteži posao ima Nemačka koja ima samo jedan bod i zavisi od drugih, njima je pobeda imperativ, a sve sem toga znači kraj Svetskog prvenstva.

19:25

Lukaku tragičar dana!

U duelima igranim od 16 časova, videli smo veliko iznenađenje i plasman Maroka dalje sa prvog mesta u grupi F. Oni su savladali Kanadu rezultatom 2:1! Tragičar dana je napadač Intera Romelu Lukaku, koji je promašio sve što se moglo promašiti i time koštao svoju Belgiju plasmana dalje. Meč je završen bez golova - 0:0!

Roberto Martinez je posle meča podneo ostavku na mesto selektora "crevnih đavola" !

Pogledajte galeriju sa meča Belgija - Hrvatska:

19:15

KOSTARIKA - NEMAČKA POSTAVE

Fudbaleri Nemačke moraju da pobede, ako žele da ostanu u "životu" za narednu rundu.

KOSTARIKA: Navas (C), Oviedo, Vargas, Veston Menli, Duarte, Fuler Spens, Agilera, Borges, Tehada, Kembel, Venegas

NEMAČKA: Nojer (C), Kimih, Zule, Ridiger, Raum, Gorecka, Gundogan, Gnabri, Musijala, Sane, Miler

19:10

JAPAN - ŠPANIJA POSTAVE

Izašle su i postave za meč između Japana i Španije:

JAPAN: Gonda, Taniguči, Jošida (C), Nagatomo, Itakura, Ito, Morita, Tanaka, Kamada, Maeda, Kubo

ŠPANIJA: SImon, Aspilikueta, Rodri, Tores, Balde, Buskets (C), Pedri, Gavi, Vilijams, Morata, Olmo

19:05

Trenutna situacija na tabeli!

SItuacija u grupi E je vrlo komplikovana, pa će oba meča imati veliki rezultatski značaj. Trenutno tabela izgleda ovako:

  • ŠPANIJA - 4
  • JAPAN - 3
  • KOSTARIKA - 3
  • NEMAČKA 1
19:00

ISTORIJA SE PIŠE VEČERAS!

Po prvi put u istoriji Mundijala žena će biti glavni sudija!

Tu čast će imati slavna Francuskinja Stefani Frapar na meču Kostarika - Nemačka.

Izvor: Profimedia

Ukratko

  • Japan - Španija 2:1
  • Kostarika - Nemačka 2:4
  • Rasplet u grupi E.
učitaj još +