Fudbal

POGLEDAJTE IH - SAMO JEDAN IGRAČ JE TU KLASA! Švajnštajger kritikuje Nemačku posle debakla: Oni su PROSEK za Bundesligu!

Autor Mladen Šolak

Bivši šampion sveta otvoreno rekao gde je bio najveći problem Nemačke na Mundijalu u Kataru

Izvor: Profimedia/MN Press

Nemci su u potpunom šoku zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva. Veteran Tomas Miler (33), šampion sveta iz 2014. verovatno je poslednji put igrao za reprezentaciju u Kataru. "Što se mene tiče, ovo je apsolutna katastrofa. Ako je ovo bila moja poslednja utakmica, hoću da kažem par reči našim navijačima, koji su me godinama podržavali - uvek sam se trudio da ostavim srce na terenu", rekao je as Bajerna.

Miler je igrao za nemačke selekcije još od 2004, kada je bio član kadetskog nacionalnog tima, a od 2010. je igrao "A" reprezentacije. U njenom dresu igrao je čak 121 put, dao je čak 44 pogotka, ali odlazi sa veoma gorkim ukusom u ustima. U nedovoljnoj pobedi 4:2 igrao je 67 minuta, dok nije ustupio svoje mesto Kaiju Havercu.

Njegov bivši saigrač Bastijan Švajnštajger prati ovo Svetsko prvenstvo kao stručni konsultant. Prema njegovom mišljenju, jedan problem u igri "pancera" je očigledan! "U odbrani imamo samo jednog defanzivca najvišeg kvaliteta - to je Toni Rudiger. Ostali su na pristojnom bundesligaškom nivou", rekao je "srpski zet".

Uz Rudigera, asa Real Madrida, Nemci u odbrani imaju i štopera Dortmunda Niklasa Zilea, njegovog klupskog saigrača Nika Šloterbeka, levog beka Lajpdiga Davida Rauma, štopera Vest Hema Tila Kerera, defanzivca Frajburga Tila Kerera, desnog beka Lajpciga Lukasa Klostermana... I na "papiru" i na terenu, to zaista izgleda "mršavo" za posrnulu fudbalsku silu.