Besni

OVO JE KATASTROFA! NEMCI JAVNO NAPALI ŠPANCE POSLE ISPADANJA SA MUNDIJALA: Izašli pred medije pa kukali: Bespomoćni smo!

Autor Nikola Lalović

Nemačka je odradila svoj deo posla u poslednjem kolu grupne faze, ali Španija nije!

Japan je u potpuno neverovatnom meču sa samo 17 odsto poseda lopte uspeo da pobedi Španiju 2:1, ali Špancima to nije palo teško. Tako su uspeli da izbegnu susret sa Hrvatskom u osmini finala Svetskog prvenstva i namestili su se na eventualni put Srbije u četvrtfinalu. Sa druge strane, Nemcima je jako teško pao ovaj poraz Španije posle "fantomskog gola"!

Nemačka je na kraju savladala Kostariku 4:2, ali golovi Kaija Haverca i Niklasa Filkriga koji su doneli trijumf nisu bili dovoljni za prolaz dalje. Španija je imala bolju gol razliku i otišla je u narednu fazu kao druga na tabeli. Posle utakmice zvezde nemačkog tima nisu krile razočaranje. Očekivali su da Španci odrade svoj deo posla!

"Ovo je apsolutna katastrofa. Neverovatno boli jer je naša pobeda trebalo da bude dovoljna. Osećali smo se bespomoćno, teško je bilo očekivati da se napravi čudo i da slavimo sa sedam golova razlike. Neverovatno je tužno što su Japanci uspeli da pobede Špance. Cela naša tragedija dogodila se porazom protiv Japana", rekao je Miler. 

Dvostruki strelac u ovom meču i verovatno najbolji igrač Nemačke na prvenstvu uz Džamala Musijal Kai Haverc takođe nije krio razočarenje rezultatom druge utakmice u grupi. 

"Nismo očekivali ovaj rezultat od Španije. Ali moramo da pogledamo sebe, imali smo dovoljno prilika za pobedu protiv Japana i za pobjedu protiv Španije", rekao je razočarani Haverc.