Uživo

SRBIJO, NAZAD KUĆI - PONOVO TA ŠVAJCARSKA, ŠAĆIRI I DŽAKA! Otišli smo u Katar po čudo, vraćamo se kao ZADNJI u grupi!

Reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Švajcarsku, a na ruku joj nije išao ni rezultat drugog meča u grupi.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije poražena je od Švajcarske u trećem kolu grupne faze i kao poslednjeplasirani tim u grupi završava učešće. Švajcarci su golovima Šaćirija, Embola i Frojlera stigli do prednosti koju Mitrović i Vlahović nisu uspeli da nadoknade. Uz konačan rezultat 3:2 u korist Švajcaraca Mundijal je završen za "orlove".

Počelo je velikim prilikama za Švajcarce već u prvom minutu, ali ih je Andrija Živković "presekao" ppogođenom stativom. Srbija je tada dobila snagu i zaigrala mnogo bolje, težište igre potpuno prenela pred gol rivala, a uspela i da ugrozi Kobela u nekoliko navrata. Ipak, prvo je Švajcarska tresla mrežu, uz mnogo sreće. Šaćiri je šutirao, a odbitak od jednog igrača Srbije prevario Milinković-Savića među stativama.

Bilo je potrebno mnogo energije da se dođe do preokreta. doneo ga je Dušan Tadić, asistnecijama za Aleksandra Mitrovića koji je pogodio glavom i Dušana Vlahovića koji nogom doneo prednost Srbiji. Ona nije potrajala. Iako je Srbija u 35. minutu došla do prednosti, samo 15 minuta nakon primljenog prvog gola, "orlovi" nisu uspeli da izdrže do poluvremena.

Bril Embolo je pogodio pre pauze, a Remo Frojler samo nekoliko desetina sekundi nakon nje. U istom stilu u kojem su završili prvi deo meča reprezentativci Srbije počeli su drugi - velikim greškama i prelako primljenim golovima. Već tada postavljen je konačni rezultat, a Srbija nije imala snage da se još jednom vrati u meč. Do kraja utakmice gledali smo samo koškanja na različitim delovima terena. U centgru pažnje bili su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, a u klinču sa njima gotovo svi fudbaleri Srbije.

22:40

Piksijeva konferencija!

Čeka se prva reakcija selektora Dragana Stojkovića! Pratite šta ima da kaže Piksi!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

22:25

Pratite reakcije!

Ispratite šta nakon poraza od Švajcarske imaju da kažu srpski reprezentativci i selektor Stojković!

Izvor: Kurir/Dado Đilas

22:10

Tuga...

22:05

Konačan plasman!

Ovako izgleda tabela nakon završene grupne faze:

  • Brazil, 6 bodova, 3:1 gol-razlika
  • Švajcarska, 6 bodova, 4:3 gol-razlika
  • Kamerun, 4 boda, 4:4 gol-razlika
  • Srbija, 1 bod, 5:8 gol-razlika
22:01

Pogledajte koškanje na kraju meča!

Ovako je izgledao sukob Džake i Milenkovića:

22:00

KRAJ! Srbija - Švajcarska 2:3!

Fudbalska reprezentacija srbije poražena je u poslednjem kolu grupne faze i Svetsko prvenstvo završila je na poslednjoj poziciji u svojoj grupi, sa samo jednim osvojenim bodom. Brazil je u narednu fazu prošao kao prvoplasirani tim, dok su Švajcarci drugi u grupi. Pogledajte detalje sa meča:

21:54

90+4. minut - Tuča!

Nakon jednog duela u kaznenom prostoru u sukob su ušli Granit Džaka i Nikola Milenković, a sudija Rapalini morao je da podeli kartone zbog toga. Opomenuta su obojica fudbalera, a na kraju se u sukob umešao i Aleksandar Mitrović koji je nastavio da se koška sa fudbalerom albanskog porekla.

21:46

Pogledajte frku u finišu!

Opet su u centru pažnje bila dvojica reprezentativaca albanskog porekla. Pogledajte kako je izgledala rasprava Džake i Šaćirija sa jedne, a klupe Srbije sa druge strane.

21:42

82. minut - Žuti karton!

Aleksandar Mitrović dobija žuti karton zbog protesta, a Nemanja Gudelj opomenut je samo nekoliko desetina sekundi ranije, zbog faula na ivici kaznenog prostora.

21:38

78. minut - Poslednje izmene Srbije!

Umesto Tadića i Živkovića na terenu su Filip Đuričić i Nemanja Radonjić.

Izvor: MN Press
21:36

76. minut - Sve manje vremena!

Ušli smo u poslednjih 15 minuta susreta, a Srbiji ponestaje vremena. Trenutni rezultat vodi Švajcarce u nokaut fazu takmičenja.

21:28

68. minut - Još jedna izmena!

Umesto Sergeja na terenu je Nemanja Maksimović.

21:27

67. minut - Frka kod klupe!

Granit Džaka je u prolazu isprovocirao srpsku klupu, a Predrag Rajković je opomenut žutim kartonom. Većina srpskih igrača koji su rezervisti na ovom susretu ušla je u teren kako bi se objasnila sa Švajcarcima.

21:25

65. minut - NEMA PENALA!

Pao je Aleksandar Mitrović u kaznenom prostoru Švajcarske, a sudija Rapalini odmah je pokazao da nema kaznenog udarca za Srbiju. Videćemo da li će VAR soba komunicirati sa glavnim sudijom.

21:20

61. minut - Tadić!

Probao je kapiten sa nešto više od 10 metara, ali je Tadićev udarac otišao preko gola.

21:17

57. minut - Embolo!

Neverovatan promašaj Švajcarske. Ostaje nejasno da li se Bril Embolo nalazio u ofsajdu pre nego što je ušao u priliku, ali je napadač Švajcarske sa dva metra prebacio gol Srbije.

21:14

55. minut - Dvostruka izmena!

Umesto Veljkovića i Vlahovića na terenu su dvojica novih fudbalera - Nemanja Gudelj koji će igrati u poslednjoj liniji i Luka Jović koji zauzima mesto u napadu.

21:07

48. minut - Gol, Frojler!

Srbija ponovo ima gol zaostatka! Kompletna odbrana Srbije ispala je u ovoj akciji, a Frojler je sa samo nekoliko metara pogodio mrežu. Njemu je fantastično, petom, asistirao Vargas.

21:07

47. minut - Žuti karton!

Prva javna opomena u redovima Srbije, Sergej Milinković-Savić opomenut je zbog prekršaja na sredini terena.

21:06

Namučio se i selektor!

Tokom prvog dela meča nije bilo lako akterima na terenu, ali ni selektoru Draganu Stojkoviću. Jedna njegova fotografija govori koliko se mučio tokom prvog dela susreta.

21:05

46. mintu - Nastavljamo!

Srbija ima prvi napad u drugom delu meča!

21:00

Gol Embola!

Pogledajte četvrti pogodak na meču. Strelac je bio Bril Embolo, a čini se da je opet "jeftino" primljen pogodak:

Srbija - Švajcarska 2:2, Embolo
Izvor: YouTube/Arena sport TV
20:59

Gol Vlahovića!

Najskuplji srpski fudbaler doneo je prednost reprezentaciji golom u 35. minutu, a pogodak je proslavio stavljanjem ruke preko usta. Ućutkao je sve!

Izvor: Profimedia
20:57

Gol Mitrovića!

Srbija je brzo stigla do izjednačenja! Aleksandar Mitrović je bio na pravom mestu i centaršut Tadić sproveo je u mrežu. Pogledajte gol i njegovo slavlje tokom kojeg je pala i jedna psovka.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın
20:55

Gol Šaćirija!

Pogledajte kako je Džerdan Šaćiri pogodio protiv Srbije, a zatim i proslavio pred srpskim navijačima.

Izvor: Profimedia
20:50

POLUVREME - 2:2!

Spektakularan meč za sada gledamo u Kataru! Srbija je tokom nešto malo više od 45 minuta pokazala da može da igra protiv Švajcarske i samo je malo sreće i sigurnosti falilo za prednost na odmoru.

Švajcarska je stigla do prednosti golom Džerdana Šaćirija, koji je iskoristio grešku u odbrani. Srbija je do preokreta stigla golovima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, kojima je asistirao kapiten Tadić. Do kraja prvog dela susreta pogodio je i Bril Embolo, za konačnih 2:2.

20:44

44. minut - Gol, Embolo!

Reprezentacija Srbije prima pogodak u samom finišu prvog dela igre. Napadač Bril Embolo ostao je usamljen na petercu i odatle mu nije bilo teško da postigne pogodak. On je samo natrčao na centaršut sa desne strane i jednim kontaktom promenio smer lopti.

20:35

35. minut - DUŠAN VLAHOVIĆ, 2:1!

Dušan Vlahović! Velika greška veznih fudbalera Švajcarske ponovo je kažnjena. Opet je centralnu ulogu imao Dušan Tadić, koji je fantastično 2podvalio" loptu u prostor Vlahoviću, a napadač Srbije udarcem po zemlji savladao je Kobela i doneo preokret na meču u Kataru!

Izvor: Kurir/Dado Đilas
20:34

34. minut - Drugi žuti karton!

Zbog oštrog prekršaja nad Andrijom Živkovićem opomenut je i krilni fudbaler Vargas, jedan od najzapaženijih u redovima Švajcarske tokom dosadašnjeg dela meča.

20:31

30. minut - Šaćiri!

Ostaje 1:1, ali Srbija ne sme da dopušta ovakve prilike. Ponovo smo napravili grešku prilikom pravljenja ofsajd zamke, švajcarski fudbaler ostao je sam na drugoj stativi i odatle nije uspeo da pogodi gol.

20:26

26. minut - ALEKSANDAR MITROVIĆ, 1:1!

GOOOOOOL! Srbija je oduzela loptu na sredini terena, kapiten Dušan Tadić povukao je napad, a u nedostatku boljih rešenja centrirao je na Aleksandra Mitrovića koji se odlično kretao po kaznenom prostoru. Natrčao je na loptu, pogodio baš kako je želeo i savladao Kobela.

Izvor: Anadolija/Mustafa Yalcın
20:20

20. minut - GOL, Šaćiri!

Švajcarska vodi! Mnogo sreće imali su Švajcarci u ovom napadu, a lopta se na kraju našla u nogama Džerdana Šaćirija. On je sa desetak metara šutirao, lopta je na putu do gola zakačila nekog od deanzivaca i prevarila Vanju Milinković-Savića, koji je nemoćan.

20:16

15. minut - Žuti karton!

Filip Kostić je namučio Vidmera na levoj strani srpskog napada, a argentinski sudija Rapalini morao je da pokaže žuti karton nakon faula Švajcarca.

20:11

11. minut - BOMBA Živkovića!

Sjajno se namestio na udarac andrija Živković, ali je udarcem sa dvadesetak metara pogodio suprotnu stativu gola Švajcarske. Na odbijenu loptu stigla su obojica napadača Srbije, ali nisu uspeli da zatresu mrežu. Doduše, ostaje pitanje da li su bili u ofsajdu tada.

20:10

10. minut - Velika gužva!

Gurao je loptu po liniji Dušan tadić, na kraju mu se u borbi priključio i Filip Kostić, ali dvojica srpskih fudbalera nisu uspeli da naprave šansu na ivici peterca. Lopta je prešla preko linije i u igru je morao da je vrati golman Kobel.

20:06

5. minut - Milenković!

Korner sa leve strane terena izveo je Dušan Tadić, a Nikola Milenković bio je najviši u skoku. Stigao je do lopte, ali njegov udarac nije bio precizan.

20:02

1. minut - Odmah muke!

Švajcarci su veoma jako krenuli na ovom meču. Prvo se u prilici našao Bril Embolo, a zatim i Granit Džaka. Vanja Milinković-Savić zaustavio je oba udarca švajcarskih fudbalera.

20:00

1. minut - Počinje!

Švajcarska ima prvi napad na ovom meču!

19:50

Zvižduci za Šaćirija!

Kada je spiker na stadionu čitao prezimena fudbalera koji će večeras igrati, Džerdan Šaćiri dobio je zvižduk! Pogledajte atmosferu na tribinama, gde ima i albanskih navijača:

19:40

Neobična najava!

Kada se u sportu pomenu Srbija i Švajcarska, mnogima prvo na pamet padne jedno od najvećih rivalstava u istoriji tenisa. Podsetite se nekih od najboljih poteza Novaka Đokovića i Rodžera Federera iz njihovog višegodišnjeg rivalstva. Podsećanja radi, njih dvojica su odigrali 50 mečeva i Đoković je "pobedio" - 27:23! Pogledajte najbolje udarce:

19:35

Spremni? Orlovi jesu!

Najbolji fudbaleri reprezentacije Srbije istrčali su na teren stadiona "974" i započeli zagrevanje pred odlučujući meč. Srećno, momci!

19:25

Meč od pre četiri godine!

Ovako je izgledalo pre četiri godine, na onom meču kojeg se nerado sećamo. Švajcarska je savladala Srbiju (2:1), omraženi Feliks Brih nije dosudio očigledan penal nad Aleksandrom Mitrovićem, dvojica igrača poreklom sa Kosova i Metohije provocirali su Srbe, a naša reprezentacija nije prošla u nokaut fazu. Ovako je to bilo:

Srbija - Švajcarska 1:2 (2018)
Izvor: Youtube/FIFA
19:20

Provokacija na stadionu!

Reprezentativci Srbije još nisu počeli zagrevanje na terenu stadiona "974", a navijači su već spremni za provokacije. Fotografi su uhvatili taj kadar, zastavu Albanije i dvoglavog orla - simbol koji su koristili Granit Džaka, Džerdan Šaćiri i Stefan Lihtštajner koji nema veze sa Balkanom.

19:15

Drugi meč na Mundijalu!

Takmičenje je reprezentacija Srbije nastavila utakmicom protiv Kameruna, koji je važio za autsajdera, ali nije uspela da zabeleži trijumf. Bio je to spektakularan meč. Podsetite se:

Srbija - Kamerun 3:3
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A ovako je izgledalo kroz fotografije:

19:10

Prvi meč na Mundijalu!

Reprezentacija Srbije je turnir počela protiv Brazila. Prisetite se tog meča:

Brazil - Srbija 2:0
Izvor: YouTube/Arena sport TV

A ovako je to izgledalo kroz fotografije:

19:05

Sa lica mesta!

Ovako je na stadionu, sat vremena pred meč!

19:00

Drugi meč u grupi!

Dok reprezentacije Srbije i Švajcarske budu vodile borbu za drugo mesto u grupi, "rezervisti" Brazila odmeriće snage sa Kamerunom. Taj meč mogao bi da ima veliki uticaj za nas, jer nam trijumf afričke selekcije nikako ne bi odgovarao!

18:45

Rezervisti!

Srbija: Dmitrović, Rajković, Eraković, Maksimović, Radonjić, Jović, S. Mitrović, Babić, Račić, Đuričić, Lazović, Ilić, Mladenović, Grujić

Švajcarska: Omlin, Fernandes, Zakarija, Seferović, Stefen, Ajbišner, Fašnaht, Komer, Okafor, Frej, Rider, Jašari

18:35

SASTAV!

Srbija: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović

Švajcarska: Kobel - Vidmer, Akandži, Šar, Rodrigez - Džaka, Frojler - Šaćiri, Sou, Vargas - Embolo

Izvor: MN Press
18:25

"Orlovi" su krenuli iz hotela!

Stadion "974" smešten je na samo 150 metara od baze "orlova" u Kataru 

18:20

Stigle su prve fotografije sa stadiona "974"!

Izvor: MN Press

Izvor: MN Press

18:15

Srbija zna rivala!

Završena je grupna faza za još četiri tima, kompletirana je i grupa H. Nakon današnjih rezultata plasman u nokaut fazu obezbedili su Portugal i Južna Koreja, a evropska selekcija biće rival Srbiji ukoliko naš tim izbori prolaz u osminu finala.

18:00

Ostali Švajcarci - NADMENI!

Selektor Murat Jakin i defanzivac Manuel akanđi pojavili su se na konferenciji pred meč. "Spreman sam da kažem Portugalcima ih čekam u osmini finala", rekao je Akanđi, a verovatno na sufliranje portparola nešto kasnije na slično pitanje "ublažio" odgovor: "Pričao sam sa Portugalcima da će možda biti ovog meča, oni su puni samopouzdanja da će pobediti, a ja sam im rekao da neće biti tako... Ali, prvo da se fokusiramo na sutrašnji meč".

17:45

Švajcarski defanzivac plaši se Vlahovića!

Zna i nekadašnji fudbaler Joan Đuru da od prvotimca Juventusa Dušana Vlahovića preti opasnost, samo ako se pojavi na terenu!

17:30

Provokacije? Neće ih biti!

Kolega Milutin Vujičić dobro se ispričao sa Ernstom Haslerom, novinarom koji je 12. put na Mundijalu! On je za MONDO otkrio i neke detalje iz švajcarskog tima - poput zabrane koju su dobili Džaka i Šaćiri! Provokacija ove godine neće biti, bez obzira na rezultat.

Izvor: Profimedia
17:15

Atmosfera u Kataru!

Kolega Vujičić je ceo dan na nogama, prošetao se kroz celu Dohu i pitao za mišljenje (skoro) sve navijače Srbije. Pogledajte kakva je situacija u Kataru pred meč Srbije i Švajcarske, nekoliko sati pred početak!

17:00

Incident na konferenciji!

Uvertira u meč Srbije i Švajcarske bila je konferencija Dragana Stojkovića na kojoj je poljski novinar želeo da isprovocira srpskog selektora. On se javio za reč, ali umesto fudbalu je želeo da priča o Rusiji, Ukrajini i ratu, što PR reprezentacije Srbije nije dozvolio.

16:45

Poslednji trening reprezentacije!

Ovako je izgledao jučerašnji trening reprezentacije Srbije, poslednja prilika da se uigraju akcije pred Švajcarsku Dobra vest je da su svi trenirali tokom njega. Pogledajte:

16:30

OBERUČKE!

Da li biste prihvatili da protiv Švajcarske igramo za prolaz u nokaut fazu takmičenja? Kapiten Dušan Tadić nije imao dilemu, selektor Stojković zna da bi ovo mogao da bude "novi Lisabon", a svi zajedno znamo da je Srbiji potrebna - ONA STVAR!

16:15

Ljubi Srpkinju!

Još jedan fudbaler koji će večeras biti na terenu ima veze sa Balkanom. Igrač veznog reda Remo Frojler već godinama je u braku sa Kristinom, devojkom koja je poreklom iz Srbije. Pogledajte kako ona izgleda:

A ovo su njihove zajedničke fotografije:

16:00

Zanimljiva tetovaža - Bosna i Hercegovina!

Večeras će nam, kao i u Rusiji, jedan od rivala biti Haris Seferović, momak koji na levom laktu ima tetovažu Bosne i Hercegovine. Pogledajte fotgrafije Harisa i njegove supruge:

15:45

Majka mu je Srpkinja, on Švajcarac!

Pred meč Srbije i Švajcarske, mediji su za mišljenje pitali Filipa Senderosa, nekadašnjeg švajcarskog fudbalera koji ima srpsko poreklo. On je govorio o meču, ali i svom porodičnom stablu. Podsećamo, tokom igračke karijere nosio je dres nekoliko poznatih klubova, između ostalog iz londosnkog Arsenala.

15:30

Švajcarci bez dvojice!

Po informacijama "Blika", jednog od najuticajnijih medija u Švajcarskoj, dvojica veoma važnih igrača njihove selekcije neće moći da nastupe protiv Srbije. Izgleda da su problemi o kojima je Murat Jakin govorio na jučerašnjoj konferenciji stvarni, pa će večeras morati bez Jana Zomera i Nika Elvedija!

Švajcarski mediji pretpostavljaju da će njihova mesta zauzeti golman Borusije iz Dortmunda Gregor Kobel i Fabijan Šar, defanzivac Njukasla.

15:15

Ovako je selektor najavio meč!

Juče su pred novinarima u Kataru bili selektor Dragan Stojković i napadač Aleksandar Mitrović. Pročitajte sve što su njih dvojica rekli o meču Srbije i Švajcarke, najbitnijoj utakmici na turniru za naš nacionalni tim.

15:00

Pet sati pre meča!

Na stadionu "974" za sada je mirno, ali večeras će biti eksplozije emocija! Pogledajte unutrašnjost ovog stadiona:

14:45

Atmosfera na ulicama!

Srbi su već okupirali Dohu, a kolega Milutin Vujičić sreo ih je i upitao za ishod večerašnjeg meča Srbije i Švajcarske! Koji rezultat vi očekujete i ko bi mogao da bude strelac za reprezentaciju Srbije?

14:30

Cene u Kataru!

Kolega Milutin Vujičić je na licu mesta i prethodnih dana ste mogli da čitate kako je za MONDO prenosio atmosferu sa Mundijala, a danas se bavio cenama na Svetskom prvenstvu.

14:15

Kalkulacije!

Znate šta je potrebno Srbiji za prolaz u drugu fazu Mundijala? Samo pobeda! Moramo da savladamo Švajcarce ukoliko želimo u nokaut fazu turnira, a možda nam to ne bude dovoljno. Postoji varijanta po kojoj ispadamo i ako pobedimo!

14:00

Predugo čekamo lep rezultat...

Već više od dve decenije Srbija nije prošla grupnu fazu na nekom velikom takmičenju. Fudbaleri poput Đorovića i Drulovića koji su davne 2000. godine igrali u nokaut fazi sada su u stručnom štabu tadašnjeg kapitena Stojkovića, a trenerskim poslom već godinama bave se i Mihajlović, Jokanović, Milošević...

Preživel ismo brodolome, šamarčine i sramote. Vreme je, Srbijo!

13:50

Sve što treba da znate o meču!

Dobro se pripremite za susret Srbije i Švajcarske, odlučujući na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu!

13:40

Ali...

Postoji velika šansa da se u odnosu na očekivani tim Srbije dogodi velika promena! Kako su preneli mediji, Miloš Veljković nije spreman da od prvog minuta komanduje defanzivom sa mesta centralnog štopera, pa bi njegovo mesto mogao da zauzme iskusniji defanzivac.

Izvor: Profimedia
13:30

Očekivani sastav Srbije!

Da ste na mestu selektora Dragana Stojkovića, kako biste vi igrali? Od starta sa dvojicom napadača, da pritisnemo Švajcarsku i odmah napadnemo Zomerov gol ili da se najjača oružja polako uvode u meč kad postane neizvesno? Kolega Milutin Vujičić je u Kataru i javio nam je šta je očekivana formacija i postava Srbije za meč protiv Švajcarske!

Izvor: MN Press/Chosen11
13:20

Stadion "974"

Najspektakultarniji stadion na kojem se ove godine Svetsko prvenstvo sagrađen je od čak 974 ogromnih kontejnera koji se koriste za prekookeanski transport na brodovima. Nakon Mundijala će biti rasformiran i prosleđen u neku drugu zemlju jer Kataru nije potreban, a zanimljivi su kandidati koji su se prijavili za dobijanje stadiona.

Dodela će ići preko FIFA, kojoj su se već obratili Urugvaj i "Kosovo". Urugvajci žele da na njemu organizuju Mundijal 2030. godine i da tako ispišu istoriju jer je isti stadion korišćen na Mundijalima u različitim zemljama, dok "Kosovo" ima plan da ovaj objekat bude trajno u njihovom lasništvu. Pogledajte kako izgleda:

13:10

Baza reprezentacije Srbije!

Srpski nacionalni tim za bazu je izabrao hotel "Riksos", na samoj obali Persijskog zaliva. Dom reprezentacije Srbije nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od stadiona na kojem će se igrati večerašnji meč. Pogledajte gde su smešteni reprezentativci:

13:00

Doban dan!

Srbija igra "finale " Mundijala! Predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem "orlovi" izlaze na megdan Švajcarskoj (20:00) i bore se za prolaz u nokaut fazu Mundijala u Kataru. Ostanite uz MONDO i tokom čitavog popodneva pratite pripreme za ključni meč na Svetskom prvenstvu, a i samu utakmicu protiv Švajcaraca!

Ukratko

  • Srbija - Švajcarska 2:3
  • "Orlovi" poslednji u grupi
  • Kamerun pobedio Brazil
učitaj još +