Fudbal

PROBLEM ZA ŠVAJCARSKU NEKOLIKO SATI PRED SRBIJU: Otpala DVOJICA startera - selektor Jakin MORA da menja tim!

Autor Mladen Šolak

Upravo je objavljeno ko neće igrati u meču odluke!

Izvor: Profimedia

Veliki problem za Švajcarsku pred Srbiju - golman Jan Zomer neće igrati! Umesto njega, među stativama biće Gregor Kobel. Takođe, neće igrati ni štoper Niko Elvedi, umesto koga će u startnih 11 "uleteti" Fabijan Šar. Ove promene selektor Švajcarske Murat Jakin morao je da napravi zbog bolesti obojice fudbalera. "Dve rezerve" su u boljem stanju, objavio je švajcarski portal "Blik".

Kobel je u sjajnoj formi u dresu Borusije Dortmund, dok je Šar takođe igrao veoma dobro za Njukasl u Premijer ligi i deluje da ove izmene neće umnogome uticati na kvalitet večerašnjeg protivnika "orlova"

Izvor: MN Press

Jan Zomer od 2014. brani za Borusiju Menhengladbah i bio je učesnik Mundijala i pre četiri godine, kada su Srbija i Švajcarska takođe igrali jako važan duel. U utakmici protiv Kameruna proglašen je igračem utaklmice, jer je njegov tim pobedio 1:0, a on sprečio afričku selekciju da iznenadi.

Elvedi je Zomerov saigrač i u reprezentaciji i u klubu i pokriva pozicije centralnog defanzivca i desnog beka. Zbog prehlade će propustiti prvi meč na turnirur, nakon što je po 90 minuta igrao i protiv Kameruna i protiv Brazila. Za razliku od Zomera, on je u Rusiji 2018. bio rezerva u sve četiri utakmice koje je Švajcarska odigrala, ali je već na sledećem takmičenju, Evropskom prvenstvu, odigrao svaki minut za reprezentaciju, zaključno sa četvrtfinalom, u kojem je Španija pobedila njegov tim na penale.