ZAMALO

ŠAMPION SVETA ZA KOGA NIKO NIJE ČUO! On je najtužnija priča Mundijala u Kataru - Čekao ceo život, dobio samo TRI minuta!

Autor Nemanja Stanojčić

Nemački defanzivac upravo je završio svoje TREĆE Svetsko prvenstvo i konačno je debitovao - odigravši samo tri minuta u Kataru.

Izvor: Profimedia

Nemački reprezentativac Matijas Ginter (28) mogao je da prođe kao Hrvat Entoni Šerić (43). On je u Kataru bio deo trećeg Svetskog prvenstva i ni do sada nije upisao ni sekund na terenu. Malo je nedostajalo da se tako ostane i posle aktuelnog Mundijala, ali ga se selektor Hansi Flik setio neposredno pre kraja poslednjeg meča.

U pobedi protiv Kostarike (4:2) on je u 93. minutu u igru uveo Gintera umesto Niklasa Zilea. Bila je to ujedno i poslednja, peta izmena Nemačke na utakmici i na Svetskom prvenstvu, ali verovatno jako bitna za defanzivca "pancera". Da se ona nije dogodila, ušao bi u istoriju i bio deo negativnog rekorda Mundijala zajedno sa Šerićem, koji je bio deo "varenih" na svetskim prvenstvima 1998, 2002. i 2006, ali nikad nije igrao.

Zanimljivo je ta Ginter ima medalju šampiona sveta iz 2014, jer je bio deo tima i u Brazilu, kada su "panceri" golom Marija Gecea u finalu protiv Argentine postali prvaci. Za razliku od tog, naredna dva šampionata neće pamtiti po dobru, jer je na oba Nemačka ispala u grupnoj fazi...

"Panceri" su u Kataru razočarali jer su pre svega izgubili od Japana posle šokantnog preokreta, a onda su u drugom meču odigrali nerešeno protiv Španije. Sa obzirom na to da su Azijci savladali oba evropska tima, Flikovom sastavu u poslednjem kolu je bila dovoljna ni pobeda protiv Kostarike. A sve to što se dogodilo Ginter je i ovog puta odgledao sa klupe. "Žao mi ga je", napisao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić o njemu na društvenim mrežama.

Izvor: Profimedia/Federico Gambarini/dpa

On je defanzivac Frajburga, kluba u kojem je ponikao i u koji se vratio prošlog leta iz Borusije Menhengladbah. Nastupao je i za Borusiju Dortmund, u koju je otišao samo sa 20 godina. Iako je ove jeseni otišao u Katar sa velikim ambicijama, ipak je bio deo tima koji je razočarao, a prema mišljenju legendarnog Bastijana Švajnštajgera najveći problem Nemačke bila je upravo slaba odbrana, u kojoj se Ginter pojavio samo na par minuta.

Ginter je debitovao za reprezentaciju 2014, odigrao je 48 utakmica u njenom dresu, ali kad god je vreme za ono glavno - on padne ne u drugi, već u treći plan.