Curi iz svlačionice

POSLE KRAHA ISPLIVALI DETALJI SUKOBA U TIMU NEMAČKE: Njih dvojica su terali saigrače da drže ruku na ustima!

Autor Nikola Lalović

Niko to nije hteo, ali dva iskusna fudbalera su naterala ceo tim da učestvuje u gestu koji je obišao ceo svet.

Izvor: Anadolija/Erçin Ertürk

Nemačka je doživela pravi debakl na Svetskom prvenstvu u Katarupošto je nekadašnji svetski šampion ispao već u grupi. Savladali su samo Kostariku, igrali nerešeno sa Španijom i izgubili od Japana a na kraju je osim loše igre ostao zapamćen i gest pre prvog meča na prvenstvu. 

S obzirom na to što je FIFA zabranila da se na mečevima nose kapitenske trake sa LGBT obeležjima pod pritiskom Katara, Nemci su stavili ruku na usta pred meč sa Japanom kada su se grupno slikali. Ta slika je obišla svet, a sada po povratku u domovinu otkriveno je da su samo dva igrača želela da to urade!

"Samo su Manuel Nojer i Leon Gorecka insistirali da se napravi taj gest pre meča sa Japanom. Drugi igrači su želeli da kao i ostale reprezentacije ne urade ništa", prenosi "Das Erste". 

"Bild" takođe navodi da su Gorecka i Nojer naterali saigrače da stave ruku na usta pre meča sa Japanom, a da je samo Jozua Kimih bio saglasan da se to uradi, dok su ostali na kraju popustili pod pritiskom. Pogledajte taj detalj sa meča: