Fudbal

ORLOVI SLETELI U BEOGRAD, PIKSI NOVINARIMA REKAO SAMO JEDNO: Reprezentacija se vratila iz Katara, navijači na aerodromu

Autor Mladen Šolak

Selektor imao kratku poruku pre odlaska sa aerodroma

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije doputovala je u Beograd iz Katara, gde je ostvarila neuspeh na Svetskom prvenstvu i ispala već u grupnoj fazi - i to kao poslednjeplasirana u grupi. Selektor Dragan Stojković u nedelju je izašao iz aviona i novinarima samo rekao: "Vidimo se sutra", s obzirom na to da je već najavljeno da će sutra, u ponedeljak, održati konferenciju za novinare na kojoj će analizirati učešće na Mundijalu i verovatno govoriti o svojoj budućnosti.

Na aerodromu je reprezentaciju dočekala i mala grupa navijača, među kojima su u prvom planu bili mališani u dresu Dušana Vlahovića, koji je bi u centru pažnje na aerodromu. Srpskog napadača u Beogradu je dočekao i stric. Sa druge strane, poznato je da nisu svi igrači došli istim letom kući, s obzirom na to da su pripreme njihovih ekipa u toku. U toj grupi su Marko Grujić, Darko Lazović, Nikola Milenković i Filip Đuričić.

Deo ekipe koji je došao u Beograd zajedno je ušao u autobus i oko 16.30 napustio aerodrom. Kao što je i bilo najavljeno, fudbaleri nisu davali izjave odmah po sletanju u glavni grad.

Dok su srpski fudbaleri napustili Katar bez pobede, na Mundijalu se u nedelju nastavlja osmina finala Svetskog prvenstva utakmicama dva velika favorita. Sa druge strane, "orlovi" će sledeći put biti na okupu tek na proleće, a Piksi je već potvrdio da će biti tu i tada. Reprezentaciju u martu očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na kojem naš tim nije igrao od 2000. godine. Ujedno, to je i posle Katara ostalo poslednje takmičenje na kojem je naša reprezentacija prošla grupnu fazu.