Fudbal

KRAJ - UMESTO DOČEKA I SLAVLJA, TIŠINA NA AERODROMU: "Orlovi" se vratili kući, Katar ostaje loša uspomena (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Nacionalni tim Srbije se vratio kući posle neuspeha na Mundijalu i zauzimanja poslednjeg mesta u grupi

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije vratila se u nedelju sa Svetskog prvenstva u Kataru, na kojem je doživela neuspeh. "Orlovi" su se vratili tiho, dočekala ih je mala grupica navijača, a fudbaleri i selektor nisu davali izjave na aerodromu. Selektor Piksi Stojković je odložio razgovor sa novinarima za ponedeljak, kada će održati konferenciju za medije u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Fudbaleri i selektor pre svih, a sa njima i cela nacija, nadali su se da će ovog vikenda tek početi "ono glavno" za naš tim u Kataru. Međutim, "orlovi" su odigrali loše, završili grupu na poslednjem mestu, pa će od ponedeljka u eliminacionoj fazi igrati Brazil i Švajcarska. Za to vreme, naši igrači biće daleko od zemlje domaćina Svetskog prvenstva, gde je ovog popodne Kilijan Mbape pokazao da je verovatno najbolji na svetu.

Izvor: MN Press

Sledeće okupljanje reprezentacija će imati u januaru, zbog američke turneje i puta u Los Anđeles krajem tog meseca, a prve takmičarske obaveze imaće u martu, kada će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na kojem naš tim nije igrao od 2000. godine. Ostaje nada da će "orlovi" i stručni štab iz lošeg nastupa na Mundijalu izvući pouke i da će ih iskoristiti za naredni iskorak - plasman na kontinentalni turnir.

Ovog puta, naša reprezentacija nije uspela da prekine još jedan loš niz, jer i posle 22 godine čekamo da prođe grupnu fazu velikog turnira. I opet je kobna bila reprezentacija Švajcarske, opet su se pred "orlovima" radovali Granit Džaka, Đerdan Šaćiri...