Fudbal

CEO STADION KLICAO "RONALDO, RONALDO", ALI NIJE VREDELO! Selektor ga izbacio iz tima i napravio PRAVI POTEZ!

Autor Mladen Šolak

Portugalci su pokazali da znaju da igraju i bez Kristijana Ronalda.

Izvor: Profimedia/La Imagem/Fotoarena x2307167x RodolfoxBuhrer

Kristijano Ronaldo bio je rezerva na utakmici Portugal - Švajcarska i njegovi zemljaci su pokazali da i te kako mogu i bez njega. "CR7" sedeo je na klupi dan nakon što ga je kritikovao selektor Fernando Santoš, a njegovi saigrači su razbili rivala u duelu osmine finala Svetskog prvenstva.

Ronaldovo mesto u centralnom delu napada dobio je mladi napadač Benfike Gonsalo Ramoš i dao je tri gola protiv Švajcarske, a strelac je bio i Kristijanov dugogodišnji saigrač i prijatelj, defanzivac Pepe, kao i Rafael Gereiro, bek Borusije Dortmund. Dok su oni punili mrežu Švajcarske, publika na stadionu "Lusail" skandirala je Ronaldovo ime, ali se Fernando Santoš nije ni obazirao na to sve do 72. minuta, kada ga je konačno podigao sa klupe i uveo u igru.

Zanimljivo je da je uz Ronalda na klupi ostao i Rafael Leao, as Milana i zvanično najbolji igrač Serije A za prošlu sezonu. Ipak, trofejni selektor Portugala stavio je u startnu postavu u napad i Žoaa Feliksa i Bruna Fernandesa, a iza njih su igrali Bernardo Silva, Vilijam Karvaljo i Otavio. Taj tim je deklasirao Švajcarsku i pokazao ogromnu razliku u kvalitetu.

Naredni protivnik Portugalaca biće Maroko, u utakmici četvrtfinala zakazanoj za subotu, 10. oktobar.