ZNAO JE!

MAROKO JE SENZACIJA, ON JE TO ZNAO PRE MUNDIJALA! Pomenuo Srbinovo čudo, najavio SPEKTAKL u Kataru i sve pogodio (VIDEO)

Autor Petar Đukanović

Sofijan Bufal predvideo je senzacionalan nastup reprezentacije Maroka na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: Profimedia/Twitter/HanifBerkane/printscreen

Maroko je senzacija Svetskog prvenstva, nakon prolaska u četvrtfinale i pobede protiv Španije (3:0, nakon penala) "lavovi sa Atlasa" ušli su u istoriju i odveli reprezentaciju prvi put do osam najboljih svetskih reprezentacija. Sofijan Bufal, jedan od najboljih igrača Maroka na Mundijalu, predvideo je ovakav ishod još pre takmičenja.

Još u septembru igrač rođen u Francuskoj izneo je u javnost svoju prognozu Mundijala! "Pomislićete da sam luda osoba. Ali ako prođemo grupnu fazu ako Bog da, idemo u četvrtfinale, bićemo iznenađenje. Uradićemo ono što je Gana uradila 2010. godine", rekao je krilni napadač. Bufal nas je podsetio Svetskog prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi i reprezentacije Gane koja je predvođena Milovanom Rajevcem uspela da iznenadi sve i dođe do četvrtfinala.

Maroko je u nokaut fazu prošao kao prvi u grupi  F, nakon dve pobede (Belgija i Kanada) i jednog remija (Hrvatska). U četvrtfinalu čekala ih je Španija kojoj se obilo o glavu kalkulisanje iz grupne faze kada su u meču protiv Japana pratili rezutlat drugog meča, kontrolisali sve i prepustili prvu poziciju Japancima kako bi izbegli meč sa Hrvatskom u nokaut fazi i otišli u drugi deo žreba, a ne u gornji u kom su Argentina i Brazil. Na opšte iznenađenje Maroko je izborio penale i rutinski savladao "crvenu furiju" u odneravanju snaga sa bele tačke. Kao heroj nacije istakao se golman Bono koji nije primio niti jedan od tri penala koja su upućena ka njegovom golu. U nastavku nokaut faze Maroko igraće protiv Portugala koji je savladao Švajcarsku (6:1).