Fudbal

Kec na Đenovu i dvojka na Granadu biće najveće na svetu u Mozzartu

Izvor Promo

Nigde nećete da nađete veće!

Izvor: Tano Pecoraro/LaPresse

Drugi dan je bez Mundijala u Kataru, ali lopta ne staje. Ovog četvrtka su u epicentru italijanska Serije A i španska Segunda. Bukmejkeri Mozzarta su za vas izdvojili dve kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svetu. Za danas su to kec na Đenovu protiv Sudtirola u drugoligaškog karavanu na Apeninima i dvojku na Granadu u Malagi u drugoj ligi na Pirinejima.

ĐENOVA – SUDTIROL (ČETVRTAK, 15.00), KEC 1,53
Alberto Đilardino, nekadašnji napadač Parme, Milana, Fjorentine, seo je na užarenu klupu Đenove. On je za kormilom nasledio Nemca Aleksandera Blesina koji je imao crni niz od pet mečeva bez pobede, osvojena samo dva boda, što je bila je kap koja je prelila čašu. Đilardino je dve godine (od 2012. do 2014.) predvodio napad Đenove i imaće težak zadatak da tim vrati u elitni rang na Apeninima. Imaju Grifoni i dalje poznate igrače. Tu je Holanđanin Kevin Strotman, Masimo Koda, Kaleb Ekuban… Sudtirol je startovao šampionat sa tri poraza, ali je onda ušao u seriju dobrih rezultata. Doduše, ima pet vezanih remija, pa je tek osmi, s bodom manje od domaćina. Đilardino danas izlazi pred besne tifoze koji će tražiti od fudbalera prekid crnog niza. Đenovljani i dalje imaju po imenima jedan od najboljih timova u ligi. Na svom terenu, prošlogodišnji učesnik Serije A ima samo jednu pobedu na sedam mečeva, čak pet remija, uz poraz od Čitadele.

MALAGA – GRANADA (ČETVRTAK, 21.00), DVOJKA 2,25
Mali derbi Andaluzije u španskoj Segundi. Malaga je godinama u krizi, sada je na pretposlednjem mestu, pa joj ne gine borba za opstanak. Granada je u vrhu. Tim za koji igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović je na sedmom mestu, a prošlog vikenda je dobio doskorašnjeg lidera, Alavesa. Domaćin ima samo dva trijumfa pred svojim navijačima, dok je Granada očajna van svog stadiona. Na devet gostovanja ima samo jednu pobedu, sa samo dva postignuta pogotka. Ovi timovi su prošle godine igrali u Kupu Španije, a Granada je bila bolja u gostima, slavila je sa 2:1 u Malagi.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.