Nije im pravo

NEMCI DIGLI BURU: SRBIJA JE KAŽNJENA, A ONI NISU! Zbog jedne zastave i poruke izvređali FIFA - Vi ste KUKAVICE!

Autor Nikola Lalović

Palestinska zastava vijori se u Kataru, a to Nemcima smeta!

Izvor: Profimedia/Kurir/Dado Đilas

Najtiražniji nemački dnevni list "Bild" obrušio se na FIFA tekstom pod naslovom "Dozvoljena samo jedna politička poruka" u kome je čelnike FIFA nazvao kukavicama i licemerima jer sprovodi dvostruke standarde. A u tekstu je pomenuta i Srbija!

"Bild" je u ljutitom tekstu naveo da organizatori Mundijala ne dozvoljavaju transparente političke prirode pa ni kapitenske trake sa LGBT bojama i porukama podrške ovoj zajednici, navodi se da je protiv Srbije pokrenuta istraga zbog zastave "Nema predaje" sa teritorijom Kosova i Metohije na njoj u svlačionici, a da je jedna poruka dozvoljena. A ta poruka je poruka podrške Palestini! 

Na meču domaćina Katara i Holandije domaći navijači su pevali "oslobodićemo Palestinu oružjem i krvlju", a svuda po stadionima mogu se videti poruke #FreePalestine, tj. "oslobodite Palestinu". Osim toga Marokanci su posle svojih pobeda slavili na terenu sa zastavom ove države, pogotovo štoper Hasan El Jamik. 

Izvor: Profimedia

"Bild" takođe navodi da su zbog neprimerenog skandiranja Milanu Borjanu Hrvati kažnjeni, da su otvorene istrage protiv Srbije, da je zaprećeno kapitenima nacionalnih timova ako budu slučajno nosili "One Love" kapitenske trake uprkos zabrani FIFA, a da se zastave Palestine svuda prikazuju bez ikakvih sankcija.

Palestinu ipak priznaje 138 država među kojima je i Srbija, ali je ne priznaju najveće svetske sile na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Među državama koje ne priznaju Palestinu već samo Izrael je i Nemačka odakle "Bild" i dolazi.