Čestitke, komšije!

SENZACIJA HRVATA - IZBACILI BRAZIL, PA OVAKO SLAVILI NA TERENU: Velika radost zbog polufinala Svetskog prvenstva! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Samo nekoliko trenutaka nakon pobed epočelo je veliko slavlje.

Izvor: Anadolija/Salih Zeki Fazlıoglu

Reprezentacija Hrvatske napravila je najveću senzaciju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru. Izabranici Zlatka Dalića namučili su Brazil u prvih 120 minuta meča, a zatim im poslednji udarac zadali sa bele tačke. Sva četvorica izvođača za reprezentaciju Hrvatske pogodili su sa penala, što je nbilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Nakon golova Vlašića, Majera, Modrića i Oršića - uz promašaje Rodriga i Markinjoša, Hrvatska je prošla među četiri najbolja tima. Naravno, to je bio povod za ogromno slavlje njihov fudbalera na samom stadionu. Pogledajte na fotografijama kako je to izgledalo samo nekoliko sekundi nakon što su eliminisali Brazil:

Podsećamo, reprezentacija Hrvatske igraće u polufinalu turnira protiv boljeg iz meča Holandija - Argentina. Pobeda u tom susretu donela bi im finale Svetskog prvenstva u Kataru, odnosno ponavljanje rezultata od pre četiri godine u Rusiji. Tada su hrvatski fudbaleri poraženi od Francuske (4:2), a postoje šanse da reprizu tog finala vidimo i ove godine.