Iskreno!

BOGDANOVIĆ NAHVALIO HRVATE - "ON JE FUDBALSKI MUDRAC!" Brazilci igrali sa igračem manje, Rade mu izbrojao SVE greške!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler izvukao je zaključke nakon velike pobede Hrvatske nad Brazilom.

Izvor: Youtube/RTS

Na Svetskom prvenstvu u Kataru najveći hit je Hrvatska! Nakon prvih četvrtfinalnih mečeva jasno je da će hrvatski reprezentativci protiv Argentine igrati za plasman u finale Mundijala, a na tom rezultatu morao je da im čestita i Rade Bogdanović. Nekadašnji napadač i reprezentativac Jugoslavije u analizi nakon meča posebno je hvalio selektora Zlatka Dalića.

Po njegovim rečima, selektor Hrvatske pokazao je čitavoj Evropi kako treba da se vodi meč nokaut faze na Svetskom prvenstvu. Imajući u vidu da je Bogdanović ranije kritikovao Piksija - posebno posle meča sa Kamerunom, današnji meč Hrvatske je naznaka kako bi on želeo da u budućnosti igra reprezentacija Srbije.

"Moram da vam kažem, Dalić je fudbalski mudrac i pokazao je Evropi kako se vodi utakmica u ovoj fazi i na ovom nivou. Možda je potcenjen u medijima, ali je pokazao kako se igra protiv 'velikih'. Brazil je igrao sa igračem manje - Nejmarom. Kod mene je matematika jača strana, a on je imao osam izgubljenih lopti i četiri padanja. Imali su Brazilci nesreću da se oporavio, usporava igru i hoće da je u centru pažnje. Dalić ih je zatvorio do te mere da su imali samo polušanse. Na kraju, mogu samo da im čestitam. Voditi reprezentaciju zemlje od tri i po miliona stanovnika, koliko ima favela u Brazilu...", rekao je Bogdanović.

Podsećamo, Hrvatska je u 117. minutu stigla do izjednačenja protiv Brazila, a zatim u penal-seriji savladala jednog od najvećih favorita na ovogodišnjem turniru. Pogodili su Vlašić, Majer, Modrić i Oršić, dok su reprezentativci Brazila realizovali samo dva od četiri šutnuta penala.