Ima šta da kaže

HRVATSKA IGRA POLUFINALE MUNDIJALA, OGLASIO SE I ZDRAVKO MAMIĆ! Hteo je DVOJICU Srba, a sad napisao jednu rečenicu!

Autor Dušan Ninković

Zdravko Mamić, nekada alfa i omega Dinama i hrvatskog fudbala oglasio se nakon pobede na jedanesterce Hrvatske protiv Brazila i plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Hrvatske hit je Mundijala u Katara! U četvrtfinalu Svetskog prvenstva izabranici selektora Zlatka Dalića izbacili su sa turnira Brazilce (1:1, 4:2 penalima), a veoma važnu ulogu u tom meču imala su trojica fudbalera Dinama iz Zagreba. Dominik Livaković (27) bio je fantastičan među stativama i tokom meča i u penal-seriji, dok su rezervisti Mislav Oršić (29) i Bruno Petković (28) kombinovali za gol u 117. minutu.

Na kraju je upravo Oršić postigao poslednji gol Hrvatske na ovom meču. On je bio precizan sa bele tačke, reprezentaciju Hrvatske približio je polufinalu pre promašaja Markinjoša, a to je bio povod i da se oglasi čovek koji je svojevremeno verovao u njega. Kao i posle svakog velikog rezultata Hrvatske, Zdravko Mamić je podsetio koliko je dobra reprezentacija.

Zdravko Mamić, koji je begunac od hrvatskog pravosuđa, ovim povodom se oglasio na Fejsbuku samo jednom rečenicom. "Ono što je nekad bio Brazil, to je sada HRVATSKA", napisao je Mamić. Podsećamo, Zdravko Mamić već godinama živi u Bosni i Hercegovini, odakle prati rezultate zagrebačkog kluba i hrvatskog nacionalnog rtima. Pogledajte njegovu objavu:

Reprezentacija Hrevatske u polufinalu Mundijala igraće protiv Argentine. Oba tima su među četiri najbolja na svetu stigla nakon boljeg izvođenja penala. Hrvatska je protiv Brazila odigrala 1:1 tokom 120 minuta, a zatim pobedila 4:2 nakon boljeg izvođenja penala. Sa druge strane, Argentina i Holandija su igrale 2:2 nakon produžetaka, a zatim je bilo 4:3 za selekciju iz Južne Amerike. Prvi polufinalni meč u Kataru igra se u utorak, 13. decembra, od 20:00.

Tagovi