Op!

"AKO ZNA KAKO... OSTALI JOŠ TRAŽE!" FRANCUZ PECNUO ENGLEZA: Poznati fudbaler pretio Mbapeu, pa isprozivan pred medijima!

Autor Dušan Ninković

Na konferenciji za novinare pred meč Franucske i Engleske defanzivac Vesli Fofana dotakao se opaske Kajla Vokera o Kilijanu Mbapeu.

Izvor: Profimedia

Četvrtfinalna faza Mundijala u Kataru biće zaključena u subotu uveče, kada će se sastati branilac titule Francuska i "izazivač"  Engleska. Oči fudbalske javnosti biće uprte najviše prema prvoj zvezdi francuskog tima Kilijanu Mbapeu, kojem je Kajl Voker poručio da "zna šta treba da uradi da bi ga zaustavio".

O taktici koja je pripremana dve godine poslednjih dana brujali su engleski mediji. Navodno, plan za zaustavljanje Mbapea uključuje Kajla Vokera koji bi mogao da mu parira brzinom, ali i da ga optereti u napadu. Barem je to zamisao Gareta Sautgejta... Na redovnoj konferenciji za novinare "trikolora", medijima se obratio Mbapeov saigrač iz reprezentacije Vesli Fofana, ne propustivši priliku da "pecne" Vokera.

"Ako zna kako da ga zaustavi, dobro za njega... Međutim, preostalih 19 timova u Ligi 1, kao i oni u Ligi šampiona, još uvek traže odgovor. Istina dolazi na terenu, videćemo kako će to izgledati. Ja kao Francuz imam potpuno poverenje u Kilijana", istakao je defanzivac Čelsija.

U dosadašnjem toku Mundijala, Mbape je postigao pet golova. Dva više je upisao u Ligi šampiona, dok je 12 puta bio strelac u francuskom elitnom fudbalskom rangu.

Pobednik ovog duela će u polufinalu snage odmeriti sa boljim iz okršaja Maroka i Portugala. Drugi polufinalni par činiće Hrvatska i Argentina, koje su nakon boljeg izvođenja penala stigle među četiri najbolja tima.

Podsećamo, reprezentacija Hrvatske savladala je Brazil (1:1, 4:2 penalima), dok je Argentina bila uspešnija od Holandije (2:2, 4:3 penalima). Njihov međusobni meč na programu je 13. decembra i tada ćemo saznati ime prvog finaliste Mundijala u Kataru. Drugo polufinale igraće se dan kasnije, dok je poslednji meč na turniru zakazan za 18. decembar!