MAJSTOR!

ISPLIVAO MODRIĆEV GOVOR - ZBOG OVIH REČI SU U POLUFINALU! Održao čas uplašenom saigraču, sad je HEROJ Hrvatske! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Ovako je kapiten Hrvatske pomogao golmanu Livakoviću...

Izvor: Profimedia

Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva, a Dominik Livaković (27) je igrač koji ima najviše zasluga za to. Golman "vatrenih" bio je heroj u osmini finala i četvrtfinalu, pošto je briljirao u penal serijama protiv Japana i Brazila. Odbranio je penal Rodrigu, pa je Markinjos pogodio stativu i tako su Hrvati napravili senzaciju na Mundijalu u Kataru.

Golman zagrebačkog Dinama gotovo izvesno će posle Katara karijeru nastaviti u nekom jačem klubu, ali ništa od toga verovatno ne bi bilo bez Luke Modrića. Na društvenim mrežama isplivao je jedan stari snimak na kom se vidi kako prva zvezda tima priča sa čuvarem mreže. "Druže, svi rade i greše. Ti se bojiš da pogrešiš, to je moj osećaj. Ko to ne greši. Reci mi jednog ko ne greši. Ti si golmančina. Ti to moraš znati, a ti znaš to", rekao mu je Modrić na snimku.

To je pomoglo Livakoviću, što uostalom pokazuju i njegove partije. Već ga nazivaju "hobotnicom na golu", sjajnim bravurama sprečio je Brazilce da reše meč tokom 90 minuta, kod gola Nejmara zaista nije mogao ništa, a onda je blistao u penal seriji. Čeka ga novi zadatak, protiv Lionela Mesija i Argentine za mesto u finalu Mundijala. Protiv Nejmara i "selesaa" je uspeo, hoće li uspeti i sa Mesijem i "gaučosima"?

Pogledajtei detalje sa meča protiv Brazila: