Fudbal

KEJN JE PROMAŠIO, A REAKCIJA MBAPEA JE OBIŠLA SVET: Odmah je ZNAO da je gotovo - ovaj smeh će proganjati Engleze!

Autor Mladen Šolak

Ovaj promašaj obeležiće karijeru napadača Engleske i Totenhema!

Izvor: Profimedia

Najbolji engleski fudbaler Hari Kejn postao je tragičar. U burnom derbiju četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru pogodio je iz prvog penala (za 1:1), a onda je kod drugog prebacio gol. Umesto da bude 2:2, Francuska je zadržala prednost 2:1 i odbranila je, čime je pobedila i zakazala polufinalni meč protiv Maroka.

Dok se Hari Kejn držao za glavu, na drugoj strani terena je Kilijan Mbape slavio. Najveća zvezda branioca titule nije imala svoj dan, niti je odigrala kako je bilo očekivano, ali je ipak tu bio Olivije Žiru, da pogotkom u 78. minutu donese pobedu i plasman među četiri najbolje ekipe na svetu. A onda se dogodio Kejnov promašaj i ovaj osmeh najboljeg francuskog fudbalera:

Izvor: Twitter/npolive

Iako igraju bez niza asova (Benzema, Kante, Lukas Ernandez, Manjan, Pogba...), Francuska se ponovo vratila u polufinale Svetskog prvenstva i imaće u borbi za finale rivala za koga je malo ko mogao da pomisli da može da dogura tako daleko. Mbape je i dalje najbolji strelac Svetskog prvenstva sa pet golova i sigurno će imati dodatni motiv da u sredu odigra bolje i da vrati Francuze u finale. Ako uspe, "trikolori" će igrati u četvrtom finalu Mundijala u poslednje 24 godine!

Sa druge strane, Englezi će se sigurno dugo oporavljati od ovako dramatičnog poraza u Kataru...