Pogledajte

ISPLIVALA JEDINA FOTKA HRVATA I ARGENTINCA - I TO PRED POLUFINALE: Danas jedan komanduje Mesiju, a drugi hoće da ga ruši

Autor Nikola Delić

Selektor Argentine Lionel Skaloni i napadač Hrvatske Marko Livaja, bili su saigrači u dresu Atalante, a sada ih je put ukrstio u polufinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: Profimedia

Pre skoro deset godina selektor ArgentineLionel Skaloni i sadašnji napadač "vatrenih" Marko Livaja, delili su svlačionicu u Bergamu, gde su nastupali za čuvenu Atalantu. Možemo reći da su njih dvojica tada bili u totalno drugačijim razdobljima svojih karijera, a sada će se sresti u završnici Svetskog prvenstva u Kataru.

Skaloni je privodio kraju, svoju više nego uspešnu karijeru, u kojoj je nastupao za Deportivo La Korunju, Lacio, Vest Hem... Pa je upravo 2013. godine stigao u Begramo, a tog leta je dres "boginje provincije" obukao i Marko Livaja. Hrvatski napadač je želeo da rehabilituje karijeru, posle loših epizoda u Interu, Luganu i Ćeseni. Njih dvojica su zajedno odigrali osam duela, a nisu uspeli da ostave dublji tra. Skaloni je samo 15 puta branio boje tog kluba za dve sezone, dok je Livaja za godinu dana igrao 31 put, a postigao samo četiri gola.

Skalonijeva Argentina je uspela da savlada Australiju i Holandiju i time dođe među četiri najbolje selekcije na svetu, a fudbalska javnost širom sveta nada se da će Mesi osvojiti jedini trofej koji mu fali. Livaja je promašio penal u seriji protiv Japana, ali to nije koštalo plasmana dalje "vatrene", već su nakon toga srušili i Brazil, opet posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Meč polufinala između Argentine i Hrvatske igra se u utorak od 20 časova na Lusail stadionu.