Zanimljivo

ZA SADA ĆU REĆI SAMO OVO! Javio se Kristijano i odgovorio na sve prozivke i optužbe: Svi se pitaju da li je ovo KRAJ?

Autor Nikola Lalović

Kristijano Ronaldo je u svom obraćanju nakon Svetskog prventva pomenuo i glasine koje su kružile o njemu tokom celog turnira.

Izvor: Anadolia/Evrim Aydın

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo javio se nakon ispadanja Portugala sa Svetskog prvenstva u Kataru. On je naglasio da je uvek davao sve od sebe igrajući za svoju zemlju, ali da je ovo kraj njegovog sna. 

Sada se svi pitaju da li je to samo oproštaj od takmičenja na Mundijalima ili oproštaj od reprezentativne karijere, a objava na instagramu putem koje se oglasio imala je skoro 5.000.000 lajkova za pola sata. Ovako se Kristijano Ronaldo oprostio, videćemo da li od Portugala ili samo od Mundijala. 

"Osvojiti Svetsko prvenstvo za Portugal je bio moj najambiciozniji i najveći san u karijeri. Srećom, osvojio sam mnogo internacionalnih titula, uključujući i titule za Portugal, ali moj najveći san je bio da ime Portugala stavim na najveće mesto na svetskoj sceni. 

Borio sam se za to. Borio sam se za moj san i u pet navrata kada sam postizao golove na Svetskim prvenstvima u poslednjih 16 godina uvek sam igrao sa sjajnim saigračima i imao sam podršku miliona Portugalaca zbog koje sam davao sve od sebe. Ostavio sam sve na terenu, nikada se nisam okrenuo i otišao iz bitke i nikada nisam odustao od svog sna. 

Nažalost juče se moj san završio. Ne vredi da reagujem dok je glava vruća. Samo hoću da svi znaju da je mnogo toga rečeno, mnogo toga je napisano, mnogo je bilo spekulacija, ali moja posvećenost Portugalu se nije promenila ni malo. Uvek sam bio još jedna osoba koja se bori za zajednički cilj i neko ko nije izneverio saigrače i zemlju. 

Sada nemam više mnogo toga da kažem. Hvala ti, Portugali. Hvala ti, Katare. Moj san je bio prelep dok je trajao.... Sada, vreme će biti dobar savetnik i dozvoliće svima da izvuku svoje zaključke", napisao je u poruci Kristijano Ronaldo.

Iskusni 37-godišnji napadač je za Portugal do sada odigrao neverovatnih 196 mečeva i postigao je 118 golova. Sa nacionalnim timom ima osvojeno Evropsko prvenstvo, a Mundijal je ipak ostao nedosadnjan san.

U Katar je stigao u atmosferi skandala jer se obratio putem medija i napao svoj tadašnji klub Mančester junajted, nakon čega je ubrzo dobio otkaz i postao slobodan igrač. Tokom šampionata je bilo priče da je u sukobu sa Brunom Fernandešom, kasnije i da je hteo da napusti Mundijal jer ga selektor Fernando Santoš nije stavio u startnu postavu u meču sa Švajcarskom.  Sada se ovim obraćanjem osvrnuo na sve te priče, ali nije mnogo toga jasno rekao.