Pobednik

ZIDAN MORA DA ČEKA, ZNA SE KO ĆE JURITI PEHARE: Uradio je to kao igrač, sad kao trener hoće da objedini najveće trofeje!

Autor Nikola Lalović

Didije Dešan ne planira nigde da ide - hoće da osvoji sve!

Izvor: Profimedia

Francuska je bez sedam velikih zvezda stigla na Mundijal, a i dalje gazi! Četa selektora Didijea Dešana je nakon dramatične pobede nad Engleskom u četvrtfinalu sada pred duelom sa najvećim hitom prvenstva Marokom. A pre te utakmice "Parisien" javlja da nema ništa od najavljenih promena posle Mundijala.

Šuškalo se da bi posle Katara nacionalni tim Francuske mogao da preuzme Zinedin Zidan, ali će njegov saigrač iz zlatne generacije sa Mundijala 1998. godine Didije Dešan ostati na čelu tima bar do kraja Eura 2024.

Dešan je preuzeo reprezentaciju 2012. godine i u deset godina koliko ih vodi ima osvojenu svetsku titulu 2018. godine u Rusiji, kao i uzetu Ligu nacija 2021. Na Evropskom prvenstvu je bio drugi 2016. godine i probaće da uradi ono što je uspeo i kao igrač! 

Dok je bio "osigurač" u veznom redu "trikolora" osvojio je Svetsko prvenstvo 1998. godine, pa Euro 2000. a sada pokušava da prvo uzme titulu šampiona sveta u Kataru, pa da 2024. tome doda i pehar šampiona Starog kontinenta. 

Kao trener prve uspehe je postigao sa Monakom 2003. godine kada je stigao do finala Lige šampiona koje je izgubio od Porta predvođenog Žozeom Murinjom, a zatim je Juventus u sezoni 2006/07 vratio iz Serije B u prvu ligu. Kao trener Olimpika iz Marseja osvojio je poslednju titulu ovog kluba u Ligi 1 2010. godine, a onda je preuzeo Francuze koje će voditi bar još dve godine.