LEGENDA

RONALDO IMA TRI KANDIDATA ZA SELEKTORA BRAZILA: Jedan mu je bio prevodilac, drugi saigrač, a treći trener!

Autor Nikola Delić

Verovatno i najbolji napadač Brazila svih vremena Ronaldo izneo je svoje želje za novog selektora te države.

Izvor: MN Press

Posle šokantnog ispadanja u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, selektor Brazila Tite podneo je ostavku. Već danima se priča o tome ko će naslediti ovog čoveka na klupi "selesao", a sada se javio i možda najbolji napadač u istoriji ove zemlje - Ronaldo.

Čuveni napadač je svestan da izbor novog selektora mora da bude van Brazila, pa je izneo tri kandidata koja bi po njemu mogla predvoditi tu selekciju u narednom periodu. Prvi je Žoze Murinjo, jedini trener u istoriji koji je osvojio sva tri evropska klupska trofeja, zanimljivo je da su njih dvojica već sarađivali i to u Barseloni. To se desilo u sezoni 1996/1997 kada je Portugalac bio prevodilac u stručnom štabu "Blaugrane".

Njegov drugi kandidat je takođe bio deo te Barselone u sezoni 1996/1997 - Pep Gvardiola. Već mesecima se "šuškalo" po medijima u Brazilu, da je prvi na listi želja upravo trenutni trener Mančester Sitija. Prethodnih dana se ta priča ponovo vratila u etar. Poslednji kandidat je veliki Karlo Ančeloti, trenutni šef stručnog štaba Reala iz Madrida, a čovek koji jedini ima iskustvo u reprezentativnim vodama. On je u period od 1992. do 1995. radio kao pomoćnik selektora Italije. Takođe, bio je trener čuvenom "Zubi" i u Milanu tokom sezone 2007/2008.

Ronaldo je živa legenda Brazila, za tu selekciju je igrao čak 17 godina i u tom je osvojio dva Mundijala, a sakupio je 98 nastupa, uz 62 gola. Trenutno ima više funkcija, a najvažnija mu je u Valjadolidu, gde je predsednik i vlasnik tog kluba.