Gotovo!

MESI NAJAVIO KRAJ KARIJERE - JOŠ JEDAN MEČ I DOSTA?! Čeka ga finale Mundijala, on već razmišlja o PENZIJI!

Autor Dušan Ninković

Lionel Mesi bi nakon Mundijala u Kataru mogao da se oprosti od dresa reprezentacije Argentine.

Izvor: Profimedia

Još finale na Svetskom prvenstvu u Kataru - i oproštaj od nacionalnog dresa! Lionel Mesi, udarna igla Argentine, najavio je da bi nakon poslednje utakmice na Mundijalu mogao da završi reprezentativnu karijeru, a podizanje trofeja 18. decembra predstavljalo bi krunu na sve do sada urađeno u dresu "gaučosa".

Informaciju o svom odlasku iz nacionalnog tima Lionel Mesi otkrio je odmah nakon pobede nad Hrvatskom, a pred poslednji meč na turniru u Kataru. Ujedno, taj susret trebalo bi da mu bude poslednji i u celokupnoj reprezentativnoj karijeri tokom koje je na 171 meču postigao 96 golova.

"Veoma sam srećan što smo uspeli ovo da ostvarimo, da završimo ovo Svetsko prvenstvo finalnom utakmicom. Mnogo je vremena do narednog takmičenja i ne verujem da će biti moguće da nastupim. Najbolji je način završiti na ovaj način", rekao je nakon pobede nad Hrvatskom argentinskim medijima Lionel Mesi koji je sinoć postao najbolji strelac Argentine na Mundijalima.

Jedini trofej sa reprezentacijom Mesi je osvojio prošle godine, na Kopa Americi u Brazilu.

Pogodak sa bele tačke polovinom prvog poluvremena bio mu je jedanaesti u najdražem dresu, a uz to ima i osam asistencija na Mundijalima. Gol postignut protiv Hrvatske Mesiju je doneo rekord jer je tim pogotkom prestigao još jednog proslavljenog asa, Gabrijela Batistutu.

Priliku, verovatno poslednju, da popravi taj saldo Mesi će imati u nedelju, kada će Argentincima u finalu rival biti pobednik drugog polufinala, u kojem se sastaju najveće iznenađenje prvenstva Maroko i branilac titule Francuska.