IN MEMORIAM

UŽAS NA SVETSKOM PRVENSTVU - DVE SMRTI NA ISTOJ UTAKMICI! Posle novinara PREMINUO i navijač, pokrenuta HITNA istraga!

Autor Nemanja Stanojčić

Navijač iz Kenije (24) poginuo je na stadionu Lusail tokom meča Argentine i Holandije...

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Navijač je poginuo na Svetskom prvenstvu! Mladić iz Kenije (24) preminuo je posle pada na utakmici između Argentine i Holandije u četvrtfinalu Mundijala u Kataru. On je pao sa velike visine na stadionu Lusail, hitno je prebačen u bolnicu, ali nije uspeo da pobedi u najvažnijoj borbi. Stigla je potvrda da je preminuo.

Na istoj utakmici preminuo je i američki novinar Grant Val, od posledica srčanog udara. Detalje o smrti navijača potvrdili su britanski mediji. "Dobio sam potvrdu da je preminuo posle pada sa velike visine na Lusail stadionu posle meča Argentine i Holandije. Bio sam unutar stadiona, bili smo u tom najdaljem delu u jednom meču. Ima mnogo stepenica do tamo. Ne znamo sve informacije, ne bih da spekulišem kako i zašto je pao. Unutra je bilo preko 88.000 navijača. CNN prenosi da ima 24 godine i da je iz Kenije. Lekari su mu pomogli na licu mesta, prebacili su ga na intenzivnu negu, nažalost nije uspeo da dobije tu borbu", naveo je novinar.

Oglasili su se i organizatori takmičenja i najavili da će ispitati sve okolnosti koje su dovele do tragičnog događaja. "Želimo da uputimo iskreno saučešće njegovoj porodici, prijateljima i kolegama u ovoj teškoj situaciji. Mi kao organizatori ćemo istražiti sve okolnosti koje su dovela do pada po hitnom postupku. Više informacija o detaljima istrage saopštićemo kada se završi istraga, takođe, njegovoj porodici isplatićemo sva dugovanja", navodi se u saopštenju.