Sramno

OVO JE SRAMOTA ZA HRVATSKU! Legendarni napadač ZGROŽEN potezom Modrića i ekipe - Uhvatio ih kako pevaju ovu pesmu! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Reprezentacija Hrvatske ima dugu istoriju slavljenja uz njegove pesme, a ovoga puta su prema Hakanu Šukuru prešli sve granice.

Izvor: Profimedia/Twitter/screenshot/BiHFootball

Prvo je na internetu isplivao snimak kako igrači i stručni štab Hrvatske nakon pobede nad Brazilompevaju pesmu Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", a onda je taj snimak na svoj instagram profil postavio i Zlatko Dalić! Osude su stigle prvo iz Bosne i Hercegovine, a sada je reagovao i legendarni Hakan Šukur!

Nekadašnji junak Turske, a sada prognanik režima Redžepa Tajipa Erdogana, inače etnički Albanac, istakao je da je sramotno što igrači pevaju stihove "Herceg Bosno, srce ponosno".

"Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku", napisao je Šukur i podelio ovaj snimak na kome se vidi kako Hrvati pevaju pesmu pevača koji je povezivan sa ustaškom ideologijom i ekstremno desnim pokretima:

"Hrvatska Republika Herceg-Bosna" je naziv teritorije koja je tokom ratova na prostoru Bosne i Hercegovine devedesetih godina bila pod kontrolom hrvatskih paravojnih jedinica, a Bošnjaci iz Hercegovine je povezuju sa brojnim zločinima. 

U spotu za ovu pesmu Marko Perković Tompson se klanja na grobu Mate Bobana, predsednika ove paradržave koji je 1997. godine preminuo nakon srčanog udarac koji je doživeo u Mostaru.