Grozno

UŽAS! MBAPEA VREĐAJU I POMINJU MU OCA I MAJKU: Argentinci spevali groznu pesmu za finale - TI NISI FRANCUZ!

Autor Nikola Lalović

Argentinski navijači su ovoga puta zaista preterali.

Izvor: Twitter/TrollFootball/Screenshot/Profimedia

Navijači Argentine napravili su skandal nakon utakmice svog tima sa Hrvatskom u polufinalu Svetskog prvenstva, pošto su pevali uvredljivu pesmu upućenu Kilijanu Mbapeu i tamnoputim igračima iz redova nacionalnog tima Francuske. 

Nakon što je njihov tim savladao Hrvatsku 3:0 i dok se još nije znalo da će igrati sa Francuskom u finalu Argentinci su smislili pesmu koju su pevali ispred stadiona u Dohi, a vezana je za afričko poreklo većine fudbalera Francuske. 

"Proširite glas, oni igraju za Francusku, ali su svi iz Angole; kako će biti lepo kada svi budu bežali; oni kao Mbape da j**u tranvestite vole; njegova majka je Nigerijka, otac je Kamerunac; ali u pasošu piše da je Francuz!", glasi ova skandalozna pesma. Poslušajte:

Francuska kao bivša kolonijalna sila i ima ogroman procenat afričkog stanovništva, a u ovom timu dominiraju fudbaleri afričkog porekla. Mbape je, kako pesma kaže delom iz Kameruna, a delom iz Nigerije, ali ima i alžirske korene. Aksel Disasi je poreklom iz Konga. Žil Kunde iz Benina, Mateo Genduze je Marokanac, a Oreljan Šuoameni Kamerunac kao i Vilijam Saliba. 

Usman Dembele poreklom dolazi iz Malija kao i Jusuf Fofana i Ibrahima Konate, Randal Kolo Muani iz Konga, dok je Stiv Mandanda iz DR Konga, a Dajo Upamekano iz Gvineje Bisao. Nisu "svi iz Angole" kako ova sramna pesma poručuje, ali Eduardo Kamavinga jeste.