ŠOK

JE L' OVDE ŽIVI MESIJEVA BAKA? GOSPOĐO JAVITE SE! Neverovatan snimak iz Argentine, stotine navijača skakalo pod prozorom

Autor Petar Đukanović

Navijači Argentine napravili su haos po ulicama južnoameričke države nakon polufinala, a dokazali su još jednom koliko su "ludi" za Mesijem.

Izvor: Profimedia/Evrim Aydin/Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM/ness.leone/TikTok

Argentina je na nogama. Ttitula svetskog prvaka čeka se u toj zemlji još od 1986. godine, a u finalu Mundijala 2022. će rival Južnoamerikancima biti Francuska i sasvim sigurno očekuje nas pravi spektakl. Ikona Argentine je, naravno, Lionel Mesi koji je briljirao u polufinalu sa Hrvatima (3:0). Finale se igra u nedelju 18. decembra, a svi koji ne budu mogli put Katara u poslednji čas pratiće finalni susret putem malih ekrana na ulicama svojih gradova. A o tome koliki na tim ulicama vole Mesija, potvrđuje i pomalo neverovatan video.

Navijači su u rodnom mestu zvezde PSŽa, Rozariju, otišli ispod prozora Mesijeve bake i na sav glas pevali navijačke pesme posvećene njenom unuku: "Le ale Mesi, le ale Mesi“, orilo se iz hiljada grla, a oduševljena žena ih je pozdravljala i u čudu gledala neverovatne scene.

Kakvo li će tek slavlje i ludilo biti ako trofej ode u Mesijeve ruke? Pesma nije prestala do kasno u noć, a očekuje se da će tako biti i na stadionu Lusail u nedelju kada će Leo odigrati poslednju utakmicu na Svetskim prvenstvima što je i potvrdio za argentinske medije u izjavi nakon polufinala. "Vrlo sam srećan što sam u mogućnosti da to postignem, što ću završiti svoj put na Mundijalima igrajući poslednju utakmicu u finalu", kazao je Mesi, pa dodao: "Sledeće prvenstvo je za mnogo godina i mislim da tada neću igrati. Najbolje je da ovako završim", konstatovao je on.

Mesiju je prvenstvo u Kataru peto jubilarno čime je nadmašio Maskerana kao i legendarnog Maradonu, a golom protiv Hrvatske postigao je 11. gol na Svetskim prvenstvima i prestigao sunarodnika Batistutu. Za sve te rekorde rekao je da ih poštuje, ali da je najvažnije da se ostvari grupni cilj, a to je titula prvaka sveta.