DOČEKALI

FIFA ODLUČILA - EVO KO SUDI FINALE SVETSKOG PRVENSTVA! Posle velikih grešaka i SKANDALA, određen arbitar najvećeg meča!

Autor Petar Đukanović

Poznato je ko je glavni sudija velikog finala

Izvor: Profimedia/Yannis Halas/Focus Images/Sipa USA

Poljak Šimon Marčinjak (41) biće glavni sudija na finalu Svetskog prvenstva, odlučeno je u sredu. On je do sada u Kataru delio pravdu na samo dve utakmice i u oba slučaja sudio je bile finalistima. Besprekorno je vodio okršaje Francuske sa Danskom (2:1) i Argentine sa Australijom (2:1), zanimljivo je da su ovi mečevi završeni identičnim rezultatima, a Marčinjak je perfektno uradio svoj posao i pokazao je ukupno pet žutih kartona.

Dobri nastupi Poljaka nisu promakli čelnicima takmičenja, koji su odlučili da ga nagrade i postave ga kao glavnog arbitra na utakmici velikog finala na Mundijalu u Kataru.

Marčinjak će biti pod velikim pritiskom, koji je u Kataru povišen od kada je španski sudija Lahoz poslat kući nakon utakmice Argentina - Holandija. U tom meču je izuzetno naljutio Lea Mesija i donosio odluke koje su iznervirale južnoameričku ekipu, a nakon toga Argentini je sudio Italijan Danijele Orsato. Posle ubedljive pobede tog tima protiv Hrvatske 3:0, velike kritike na račun arbitra izneli su "Vatreni" - pre svih selektor Zlatko Dalić i najbolji igrač Luka Modrić, koji je rekao da je uvek imao problem sa Italijanom, kada god mu je delio pravdu na mečevima. Sve to povećaće temperaturu koja je ionako usijana pred finale.