ŠOK

VODIO IH DO TITULA, SAD IM NE VALJA: Stavio na klupu Ronalda i sad napušta reprezentaciju - Murinjo ga menja?

Autor Petar Đukanović

Fernando Santos podneo je ostavku na mesto glavnog trenera Portugala nakon poraza u četvrtfinalu Mundijala od Maroka.

Izvor: MN Press

Fernando Santos doneo je hrabru odluku i izbacioKristijana Ronalda iz startne postave nakon grupne faze Svetskog prvenstva, ali nakon što je njegova ekipa ispala od Maroka u četvrtfinalu Portugalac je podneo ostavku na mesto glavnog trenera ove reprezentacije.

Nakon šesnaestine finala kada se isplatila odluka da Ronalda zameni Goncalom Ramosom koji je postigao het-trik i tako predvodio "selesao" do ubedljive pobede od 6:1 protiv Švajcarske, došao je meč četvrtine finala i Kristijano je ponovo ostao na klupi. Nakon loše napadačke igre Portugala i previše propuštenih prilika Maroko je postigao gol i napravio veliku senzaciju (1:0), a Santosu nije ostalo ništa drugo sem da podnese ostavku. Trener Rome Žoze Murinjo jedan je od prvih favorita da zameni Santosa

Fernardo Santos predvodio je Portugal do titule evropskog šampiona 2016. kao i na osvajanju Ligi nacija 2018. a sada je doneo hrabru odluku koja ga je koštala mesta selektora. Ronaldo je ušao kao zamena protiv Maroka, ali nije mogao da ih spreči da prođu u prvo polufinale.

Santos se više puta suočavao sa pitanjima zbog odbacivanja Kristijana, a bivši napadač Mančester Junajteda demantovao je izveštaj u kojem se tvrdi da je pretio da će napustiti Katar. Fernando je insistirao da ne žali zbog odluka da ostavi Ronalda na klupi, koji je ostao u suzama nakon poslednjeg zvižduka i poraza od Maroka.