SKANDAL

HRVAT OPET PAO NA DOPING TESTU - DA LI JE OVO KRAJ KARIJERE? Brata mu traži PSŽ, a onje u centru SKANDALA!

Autor Nikola Delić

Mario Vušković Hrvat iz redova HSV-a je i na ponovoljenom doping testu bio pozitivan, pa je njegova fudbalska sudbina neizvesna.

Izvor: Youtube/HSV/printscreen

Fudbaler Hamburga i hrvatski internacional Mario Vušković (21) i na ponovnom B doping testu je bio pozitivan na eritopetin (EPO), supstancu koja nije dozvoljena. Njegov B uzorak je pokazao isto kao i prvi, na kome je bio pozitivan na istu supstancu, pa ostaje da se vidi šta će biti sa njegovom karijerom i kakva ga kazna očekuje.

Nemački klub ga je odmah kaznio i udaljio sa treninga, dok se čekao rezultat B testa, sada je jasno da će njegova suspenzija potrajati. Očekivana kazna za ovaj vid prekršaja je četiri godine, a EPO utiče na sportiste da stvaraju veći broj crvenih krvnih znaca, nakon čega se brže oporavljaju i spremni su za nove izazove. Ovaj vid dopinga je najčešći među biciklistima.

Mario Vušković je rođen u Splitu gde je i stastao u tamošnjem Hajduku. Nakon tri godine u redovima "bilih" preselio se u HSV, za koji je do ovog skandala odigrao 33 utakmice i postigao dva gola. Nije Mario jedini talentovani član porodice Vušković, njegov mlađi brat Luka zaludeo je fudbalski svet svojim partijama u omladinskom sastavu Hajduka.

Mladi Luka Vušović (15) igra na poziciji štopera i za njegovo usluge je već sada zainteresovan slavni Pari sen Žermen, a procene su da će taj transfer koštati oko 5.000.000 evra. Ostaje nada da će Luka krenuti boljim putem nego stariji brat Mario, za kog je pitanje da li će se ikad više vratiti na fudbalski teren.