ŽALOST

MIHIN LEGENDARNI SAIGRAČ EMOTIVAN POSLE SMRTI PRIJATELJA! Ovo je poruka čoveka uz kojeg je Siniša osvojio Seriju A!

Autor Petar Đukanović

Simone Inzagi poslao poslednju poruku preminulom Siniši Mihajloviću.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO PAOLO COCCO

Nekadašnji saigrač Siniše Mihajlovića i trenutni trener Intera, Simone Inzagi oglasio se nakon što je čuo potresnu vest o smrti dragog prijatelja. Miha je nakon duge i iscrpljujuće borbe sa leukemijom preminuo u 53. godini života, a mnogobrojni poznati ljudi iz sveta sporta oglasili su se i izneli poruke podrške za porodicu kao i poslednje pozdrave Siniši. Inzagi i Mihajlović su zajedno u timu iz prestonice Italije proveli punih pet sezon zajedno od 1999. do 2004. kada je fudbaler rodom iz Vukovara prešao u Inter, koji danas predvodi upravo Inzagi.

Izuzetno emotivnu poslednju poruku dragom kolegi poslao je Inzagi: "Siniša je moj prijatelj. Podelili smo mnogo trofeja i nezaboravnih dana. Borili smo se i živeli smo mnoge trenutake jedan za drugog. Bili smo porodica, prijatelji, kolege. On će zauvek živeti u mojim mislima", neka mu je večna slava. 

Pred početak sezone 1998/99, Mihu je kupio Lacio za 8,5 miliona funti. Već u avgustu 1998. osvojio je prvi trofej sa italijanskim klubom, Superkup Italije. Posle toga je sledio trofej Kupa pobednika kupova za sezonu 1998/99, što je bilo poslednje izdanje ovog takmičenja, kao i Superkup Evrope 1999. U utakmici Lacio - Sampdorija (5:2) u sezoni 1998/98. postigao je tri gola iz slobodnih udaraca, čime je izjednačio rekord Đuzepea Signjorija, kome je to pošlo za rukom. Sezona 1999/00. je takođe bila veoma uspešna, jer je Lacio osvojio duplu krunu, Seriju A i Kup Italije. Poslednji trofej sa Lacijom je osvojio 2004, Kup Italije. Ukupno je nastupao 6 sezona u dresu klupa iz Rima i odigrao 126 ligaških utakmica i u njima postigao 20 golova.