KRAJ

KRAJ VELIKE KARIJERE - LEGENDA OKAČILA KOPAČKE O KLIN: Pamtimo ga po brodolomu Crvene zvezde i plasmanu na Mundijal!

Autor Nikola Delić

Sjajni napadač iz Perua Džeferson Farfan odlučio je da završi svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Izvor: Profimedia

Još jedan fudbalski majstor je odlučio da završi karijeru - Džeferson Farfan (38) okačio je i zvanično "kopačke o klin". Emotivnim video snimkom na Instagramu Farfan napravio je retrospektivu svoje karijere, uz to je imao i reči koje najbolje opisuju šta mu je fudbal značio:

"Nakon toliko radosti i ispunjenja najvećih snova, došlo je vreme da se oprostim od lopte i završim ovu prelepu etapu u svom životu" , napisao je doskorašnji napadač Alianze iz Lime.

Farfan je karijeru počeo u rodnoj Limi i to baš u Alianci, nakon sjajnih partija i pregršt golova u njihovom dresu, preselio se na "Stari kontinent". Prvi klub u Evropi bio mu je PSV, a iz dresa Filipsovaca ga se sećaju i navijači Crvene zvezde, protiv koje je igrao u sezoni 2004/2005 u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon velike pobede crveno-belih 3:2 na "Marakani" PSV je razbio beogradski tim 5:0 u Holandiji, a Farfan je u tom meču ušao u igru umesto Andrea Ojera.

Nakon PSV-a prešao je u Šalke gde je proveo sedam godina, odigrao preko 170 duela i postao legenda kluba iz Gelzenkirhena. Još je igrao u Al Džaziri, Lokomotivi iz Moskve, da bi krug upravo zatvorio u svojoj Alianci. Za reprezentaciju Perua je igrao skoro 20 godina pošto je debitovao još 2003. godine. Sakupio je 102 nastupa i postigao 27 golova što ga čini drugim najbolji golgeterom u istoriji Perua. Nije krio da je plasman sa njegovom selekcijom najveći uspeh u karijeri:

"Rekao bih da je plasman na Svetsko prvenstvo za mene najposebniji trenutak u mojoj karijeri. Osećam se blagosloveno zbog toga", tako je pričao medijima u svojoj zemlji 2021. godine.