Fudbal

MESI PEVA SAMO JEDNU PESMU U KATARU - DIJEGO, POMOZI NAM! Cela Argentina se trese od ovih reči "To nikad nećeš razumeti"

Autor Mladen Šolak

Poslušajte i zapamtite ovu pesmu - slušaćete je tokom čitavog finala iz grla 40.000 argentinskih navijača na stadionu. Vreme je da titula opet stigne u Argentinu, posle 36 godina!

Izvor: Profimedia/Colorsport

Na dan velikog finala Svetskog prvenstva, Argentina - Francuska, svi koji budu navijali da Lionel Mesi na oproštaju od svetskih prvenstava osvoji titulu, pevaće najveći hit Mundijala - "Mućaćos". U pitanju je pesma posvećena argentinskoj reprezentaciji, u kojoj se priziva Dijego Maradona da sa roditeljima sa nebesa podrži Lea i saigrače protiv aktuelnog prvaka.

Pesma peva o Dijegu Maradoni, Lionelu Mesiju, kao i o momcima sa Folklandskih Ostrva, na kojima su se Argentinci i Britanci vojno sukobili 1982. Argentinci ta ostrva zovu "Malvini". Takođe, u pesmi se pominju i bolni porazi Argentinaca, u finalu borbe za titulu Južne Amerike, ali i na Mundijalima, poput onog u finalu Svetskog prvenstva 2014. protiv Nemačke. Posle svega, pominje se i velika pobeda protiv Brazila 2021. u finalu Kopa Amerika na Marakani 1:0, golom Anhela Di Marije. Autor za nju tvrdi da je promenila sve.

U nedelju će oko 40.000 Argentinaca na stadionu "Lusail" pevati ove reči: "Rođen sam u Argentini, zemlji Dijega i Lionela i momaka sa Malvina koje nikad neću zaboraviti. Ne mogu ti objasniti, jer nikad nećeš razumeti. Plakali smo godinama zbog finala koje smo izgubili. Ali to je gotovo, jer je na Marakani protiv Brazilaca tata ponovo pobedio. Momci ('Mućaćos'), sada opet sanjamo, želimo da pobedimo treći put. Želim da budem prvak sveta. Dijego može da nas vidi sa nebesa, sa (ocem) don Dijegom i (majkom) Totom podržava Lionela".

Izvor: Profimedia/Colorsport

Mesi je u jednom intervjuu priznao da mu je to omiljena navijačka pesma. Napravio je Fernando Romero, navijač iz Argentine koji je adaptirao staru pesmu pop benda La Moska, da bi njom podržao svoj nacionalni tim. "To je nešto što ću dugo čuvati u srcu. To je trenutak koji se neće ponoviti i čini me veoma srećnim. Čini da se osećam kao da lebdim. Kao da u jednom trenutku osetim kao da nisam više čovek. Kada najveći na svetu (Mesi) govori o onome što sam ja osetio".

Izvor: Profimedia

Naučite reči za finale:

Mućaćos Argentina pesma
Izvor: YouTube/BangersOnly

Poslušajte i kako je pevaju fudbaleri Argentine:

Himna Argentine na Svetskom prvenstvu
Izvor: YouTube/Players Social

Finale Argentina - Francuska zakazano je za nedelju u 16 časova.