Fudbal

GLEDAJTE I PAMTITE - OVAKVOG VIŠE NEĆEMO VIDETI! Leo Mesi je krunisan, KONAČNO JE POSTAO ŠAMPION SVETA!

Autor Mladen Šolak

Lionel Mesi je upravo ostvario san - upotpunio je svoju veliku karijeru.

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je ostvario san u 36. godini! Sa Argentinom je postao prvak sveta pobedom protiv Francuske na penale u epskom finalu u Kataru. Posle čudesnih 3:3, Južnoamerikanci su podigli trofej i odneli ga kući - posle čak 36 godina.

Pre ceremonije, svi su čekali trenutak u kojem Mesi podiže trofej na koji je čekao celog života. Pokušavao je da ga osvoji od 2006, kada je kao tinejdžer debitovao protiv Srbije i Crne Gore u Nemačkoj, a uspeo je 16 godina kasnije, kao veteran i kao as koji ide u istoriju kao najveći u istoriji.

Tokom decenije i po svoje dominacije, četiri puta je bio prvak Lige šampiona, sa Argentinom je prošle godine osvojio i Kopa Amerika i dok se sve glasnije najavljuje da će se na leto odseliti iz Evrope u SAD, samo je čekao svoju poslednju priliku da osvoji trofej prvaka sveta. I uspeo je - iz svog petog pokušaja.

Zbog svega što je postigao, zbog svih pobeda, golova, zbog svih bolnih poraza sa Argentinom, zbog kojih se čak nakratko i opraštao od reprezentacije, Leo će sigurno ovaj trenutak pamtiti zauvek. Prošao je pored trofeja i poljubio ga. Sada je njegov!