HOĆE LI?

AKO GA ZVEZDA HOĆE, MORAĆE DA OBORI REKORD! "Najskuplji ikad" za Ligu šampiona, a u ugovoru stoji 100.000.000 evra...

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda želi srpskog reprezentativca koji ima izlaznu klauzulu od 100 miliona evra, ali ne košta toliko. Daleko je manji novac u pitanju, ali opet to bi bio rekord za klub sa "Marakane".

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je više nego zainteresovana da tokom januara dovede srpskog reprezentativca Nemanju Maksimovića i tako se pojača za potencijalno učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, međutim dobro znaju na "Marakani" da to neće biti baš jeftino. Maksimović ima ugovor sa Hetafeom na još godinu i po dana, i izlaznu klauzulu od čak 100 miliona evra, a Zvezda na sve to i konkurenciju koja je postala konkretnija.

Španski list "Marka" otkrio je da je Spartak iz Moskve, bratski klub navijača Crvene zvezde, poslao ponudu od tri miliona evra Maksimovića, međutim to je glatko odbijeno i sada na rukovodstvo crveno-belih zna da će morati "jače" od toga...

Razlog zbog kog Hetafe neće tako lako da pusti Maksimovića je što su prilikom njegovog dovođenja iz Valensije sklopili dogovor po kome će na "Mestalju" otići 30 odsto od idućeg transfera, a za novac koji bi dobili od Spartaka - ne mogu da angažuju ni pristojnu zamenu za srpskog vezistu tokom zime. Ipak, ovo je bilo samo početno "opipavanje pulsa" i pregovori će se sigurno nastaviti i u narednom periodu, ali sada Zvezda zna da će biti jako komplikovano vratiti Maksu na "Marakanu".

Ukoliko budu odlučni u nameri da dovedu Maksimovića, najverovatnije će Zvezda morati da sruši sopstveni rekord, postavljen prošlog leta pri dovođenju Osmana Bukarija za tri miliona evra.

Pored pomenutog Maksimovića, Zvezda je na pragu dovođenja Uroša Spajića kod koga obeštećenje nije problem jer je slobodan.