PORUKA

SAŠA ILIĆ PROGOVORIO O PREUZIMANJU PARTIZANA! Otkrio zašto nije došao u Humsku, pa spomenuo Zvezdu i DELIJE!

Autor Nikola Delić

Trener CSKA iz Sofije i legenda Partizana Saša Ilić pričao je za bugarske medije o Partizanu, "večitom derbiju", CSKA...

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana i legenda tog kluba Saša Ilić trenutno pravi čuda u Bugarskoj sa ekipom CSKA iz Sofije. Njegov tim je jesenji prvak te države i ima bod više od "večitog" prvaka Ludogoreca. Bugarski portal Trud, radio je intervju sa srpskim trenerom, a u tom razgovoru dotakli su se brojnih tema, međutim uvek je najzanimljivija Partizan i "večiti" derbi.

Jedno od glavnih pitanja za njega ticalo se klupe tima iz Humske, pošto se spominjao kao kandidat posle odlaska Ilije Stolice, a pre angažovanja Gordana Petrića. "Čukaričkom dugujem veliku zahvalnost, jer su mi pružili šansu i postavili za prvog trenera. Taj klub je sjajan i za mlade trener i za mlade igrače. Uradili smo mnogo velikih stvari za osam meseci, a imao sam neke nesporazume sa ljudima iz menadžmenta i zato sam napusto klub. Što se tiče Partizana, nije još vreme da postanem trener tog kluba", rekao je Ilić.

Potom je na red došla priča o okršajimasa Crvenom zvezdom. "Za mene su pobede u večitom derbiju najvrednije. Igrao sam dva puta Ligu šampiona sa Partizanom, borili smo se protiv velikih klubova, ali za mene nema lepše pobede nego protiv Zvezde", iskren je Ilić.

Posle kratke pauze prokomentarisao je i odnos sa navijačima večitog rivala. "Sa njima imam poseban odnos i nikada nismo imali problem. Uvek su mi pokazivali poštovanje i mogu da kažem da sam jedan od retkih fudbalera kojima su navijači Zvezde digli parolu, na mom poslednjem meču. I ja sam pun poštovanja i prema Zvezdi, a i prema navijačima tog kluba".

Na kraju se prisetio i čuvenog promašaja protiv Real Madrida, detalja o kom se i dan danas priča. "To je u Srbiji anegdota. Protiv Reala u Ligi šampiona sam promašio prazan gol sa metar u 80. minutu...Onda sam prešao u Seltu iz Viga i prvi gol sam postigao baš protiv Reala. Šalili su se ljudi posle toga da je bolje da sam ga dao u dresu Partizana, ozbiljno, sve bih dao da se taj promašaj nije desio" , zaključio je Saša Ilić.