Svašta

ENGLEZI ZA NJEGA PRIČALI DA JE BOLJI OD MESIJA, A EVO GDE JE ZAVRŠIO: Raspao se u Premijer ligi, pa igrao drugi rang!

Autor Nikola Lalović

Englezi zaista umeju da precene svoje fudbalere, ali da je on bolji od Lea Mesija...

Izvor: Profimedia/Anadolija/Mustafa Yalcın

"Mesi može da uradi neke neverovatne stvari, ali sve što on može da uradi, to može i Džo, možda čak i bolje", rekao je legendarni Stiven Džerard 2010. godine! Nakon 12 godina, ovo mora da je jedna od najgorih izjava koju je dao u karijeri. 

Poznati su Englezi po tome što malo gledaju u tuđe dvorište i često precenjuju svoje fudbalere, ali ovakav kiks se nikome nije desio. Džerard je to izgovorio u trenutku kada je Kol dolazio u Liverpul 2010. godine. Tada je Mesi iza sebe imao vrhunsku sezonu u kojoj je dao 47 golova za Barselonu u svim takmičenjima, a Džo Kol više nije mogao da bude starter u Čelsiju.

Prešao je u Liverpul i tu odigrao samo 26 mečeva iako je došao kao veliko pojačanje i dobio je "desetku" na leđima. Ipak, na treningu je blistao...

"Znao je da nas šokirao trikovima sa loptom za golf koje većina fudbalera ne može da izvede ni sa fudbalskom. Zaista mislim da će Džo biti najbolji fudbaler ove sezone", rekao je tada Džerard.

Mesi je pre nekoliko dana osvojio Svetsko prvenstvo i tako mu bukvalno nije ostao nijedan trofej da osvoji, dok Džo Kol odavno ne igra fudbal. Liverpul ga je ubrzo pozajmio Lilu, zatim je igrao za Aston Vilu i Vest Hem i završio je karijeru u Americi, u ligi ispod MLS-a igrajući za Tampa Bej. Od 2018. godine ne igra više fudbal, a Lionel Mesi je i dalje najbolji fudbaler na svetu.