Fudbal

NAJBOGATIJI KLUB SVETA KRADE BARSI ŠPICA: Na Mundijalu opet blistao, a u Ćavi ga bacio na kraj klupe!

Autor Nikola Lalović

Njukasl pravi sve moćniji tim, a sledeće pojačanje biće Memfis Depaj!

Izvor: Anadolija/Serhat Çağdaş

Njukasl je prošle sezone uspeo da opstane u Premijer ligi, ove jure Evropu, a budžet im se ne smanjuje. Nakon brojnih velikih pojačanja sada u januaru hoće igrača koji je na Mundijalu ponovo dokazao da može mnogo.

Holandski napadač Memfis Depaj je na Mundijalu dao gol Sjedinjenim Američkim Državama u meču osmine finala, a iako je došao rovit bio je jedan od najboljih igrača "oranja" na ovom prvenstvu. 

U svom klubu ne igra, pošto ga je Barselona nakon odlične prve sezone praktično sklonila iz ekipe. Nastupio je na dva meča u Primeri od starta sezone i to trenutno najbogatiji klub na svetu hoće da iskoristi. Uz to Barselona ima velike probleme sa finansijama, pa će im bilo kakav prihod od igrača koji nisu u prvom planu koristiti.

Ugovor Depaju ističe za šest meseci i u Njukaslu se nadaju da bi mogli da dovedu Holanđania za jako mali novac, a on nije jedina meta. Prati Edi Hao i ukrajinsku zvezdu iz Šahtjora Mihajla Mudrika, kao i Markusa Tirama koji je stigao do finala u Kataru sa Francuskom.