Dirljivo!

LEGENDARNI ARGENTINAC TUŽAN ZBOG MIHE - DOK CELA ZEMLJA SLAVI! Pamtiće Sinišin osmeh, a sin mu se zove po drugom Srbinu!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji saigrač srpskog fudbalera u italijanskim klubovima želi da se Siniše Mihajlovića seća zbog njegovog osmeha.

Izvor: Profimedia/BildbyrŒn

Fudbalski svet i dalje se oprašta od preminulog Siniše Mihajlovića, a sećanja na veliku karijeru stižu sa svih strana sveta. Dva dana nakon sahrane koja je održana u Rimu javio se čovek koji je godinama delio svlačionicu sa bivšim igračem Vojvodine i Crvene zvezde. Čuveni Huan Sebastijan Veron pronašao je snage da priča o Mihi u trenucima kada čitava Argentina slavi svetsku titulu.

Jednostavno, on nije moga da zaboravi prijatelja sa kojim je igrao u tri italijanska kluba. Iako su svlačionice Sampdorije, Lacija i Intera delili davno, Veron se prisetio koliko mu je Mihajlović značio kada je stigao u Seriju A i kako se nekadašnji srpski fudbaler ponašao prema njemu u tim trenucima.

"Kada sam stigao u Sampdoriju, naučio sam mnogo gledajući njega i izazivajući sebe. Mnogo je tuge, ali želim da ga se sećam sa osmehom, uvek je bio moj stariji brat. Nikad se nisam svađao s njim, on me je uvek savetovao i štitio. Ali sa Sinišom na terenu, svi slobodni udarci bili su njegovi", rekao je Veron poznatom novinaru Đanluki Di Marciju. Pogledajte kako je izgledala sahrana Siniše Mihajlovića:

Legendarni Huan Sebastijan Veron počeo je karijeru u Estudijantesu, a zatim igrao i za River pre nego što je stigao u Evropu. Prvo je zaigrao za Sampdoriju, zatim za Parmu, Lacio, Mančester junajted, Čelsi, Inter, pa ponovo u za Estudijantes u kojem je odradio još tri mandata. Kratko je igrao za amaterski klub Brandsen, a poslednji mandat odradio je na minimalnom ugovoru kako bi ispunio želju navijača koji su kupovali sezonske karte da bi ga videli kako se vraća iz penzije.

Siniša Mihajlović i Huan Sebastijan Veron bili su saigrači ukupno šest godina - po dve u Sampdoriji, Laciju i Interu. O tome koliko je salvni Argnetinac bio dobar prijatelj sa Srbima govori i da je sinu koji trenutno igra za Estudijantes dao ime Dejan, pa Dekiju Stankoviću.