Oštar je!

MBAPE PSUJE PRED SAIGRAČIMA, SELEKTOR SAMO ĆUTI - ON JE VOĐA TIMA: Šokantan snimak iz svlačionice Francuza! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Kilijan Mbape centralna je figura nacionalnog tima Francuske, ali nije uspeo da im donese još jednu titulu sa Mundijala.

Izvor: Twitter/padreira_/printscreen

Na Svetskom prvenstvu u Katar Argnetina je stigal do titule veličanstvenom pobedom nad Francuskom, i pored neverovatne partije Kilijana Mbapea. Mladi Francuz tri puta je vraćao u meč svoj tim, a to na kraju nije bilo dovoljno. I pored njegova tri pogotka selekcija Didijea Dešana je poražena nakon lošijeg izvođenja penala...

Ni tada nije pomogao gol Kilijana Mbapea, a ofanzivac PSŽ-a i Francuske je pored pogodaka na terenu bio ključna figura i u svlačionici. Tokom poluvremena je preuzeo komandu od selektora i držao glavnu reč saigračima, iako je tek nekoliko dana nakon turnira proslavio 24. rođendan. Mbape je vikao i psovao, objašnjavajući ostatku tima da moraju da se vrate u meč jer godinama neće imati ovakvu šansu!

"Ne možemo gore od ovoga. Moramo da se vratimo na teren i da to izvedemo. Primili smo dva gola, možemo da se vratimo. Je*ote, ovo je jednom u četiri godine, je*ote", govorio je Kilijan Mbape saigračima koji su nakon prvog dela meča bili potpuno slomljeni. Argentina je bila ubedljivo bolji tim u tom delu meča, a može se reći da je Francuska bila podređena i u prvih tridesetak minuta nastavka.

Ipak, Kilijan Mbape je uspeo da vrati ekipu u meč. Golovima u 80. i 81. minutu poravnao je rezultat i finale odveo u produžetke, a zatim u 118. minutu izborio i penale. Najbolji igrač francuskog tima preuzeo je odgovornost i u prvoj seriji postigao gol sa bele tačke, što je bilo četvrti put za veče da matira Emilijana Martineza, najboljeg golmana turnira. Ipak, nedovoljno za trijumf i drugu svetsku titulu u karijeri.