Fudbal

ŠOU! ARGENTINCI KRENULI DA ŠTAMPAJU NOVAC S MESIJEM NA NJEMU: Evo koliko vredi "La Skalonijeta", novčanica sa šampionima

Autor Nikola Lalović

Uskoro u Argentini ide u štampu novac sa Lionelom Mesijem na njemu!

Izvor: Profimedia

Lionel Mesi za Argentinu nema cenu... Ili ipak ima! Posle osvajanja Svetskog prvenstva u celoj državi traje neverovatno slavlje, a sada dolaze vesti da će junak osvajanja "boginje" završiti i na novčanici! 

Nakon što je Argentina prvi put od Meksika 1986. godine i neverovatnih igara Dijega Armanda Maradone uspela da se popne na vrh sveta Lionel Mesi je dodao i taj jedan trofej koji mu je falio i definitivno je postao kako Argentinci kažu "najbliži smrtnicima od svih bogova".

Kako navodi "El Finansijero" Centralna banka Argentine je spremna da na novčanici od 1.000 pezosa stavi lik Lionela Mesija, ali ne samo to! Brojka 1.000 će počinjati desetkom koja će biti ista kao ona na Mesijevom dresu, na prednjoj strani novčanice će biti Leov osmeh, a iza će pisati "La Skalonijeta", što je nadimak ovog tima još otkako ih je preuzeo Lionel Skaloni 2018. godine. 

Pod Skalonijem tim je osvojio Kopa Ameriku 2021. godine kao i Finalisimu, da bi sada to kompletirao sa Svetskim prvenstvom. Ne bi ovo bio prvi put da argentinski fudbaleri završe na novčanici, pošto je tim sa Marijom Kempesom i Danijelom Pasarelom koji je osvojio titulu 1978. godine takođe dobio svoju novčanicu.

U javnost su procurile i fotografije navodnog rešenja za ovu novčanicu, pa pogledajte kako bi jedan predlog za nju izgledao.